Дмитру Вовку знайшли заміну. Досьє на нову очільницю НКРЕКП

Енергетика
Дмитру Вовку знайшли заміну. Досьє на нову очільницю НКРЕКП
Оксана Кривенко – перша жінка, яка очолила регулятор енергетичного рикну

Оксана Кривенко: та, хто веде, чи та, яку ведуть?

Новим головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, стала Оксана Кривенко. Про це сьогодні повідомив сайт Нацкомісії. Вона прийшла на місце звільненого президентом 30 травня Дмитра Вовка.

Кривенко – перша жінка, яка очолила регулятор енергетичного рикну. Кривенко стала членом НКРЕКП за результатами відкритого конкурсного відбору і фактично відразу ж очолила Комісію.

«Дякую членам НКРЕКП за довіру та запевняю, що докладу максимальних зусиль для забезпечення безперебійної роботи регулятора. Наша стратегія та головна мета — ефективний регулятор, який працюватиме системно над усіма викликами та проблемами, з курсом на реформи для створення ефективних ринків», — не змогла відмовитись від банальних фраз Кривенко.

Біографічна довідка

Оксана Кривенко народилася у 1974 році в м. Свердловськ Луганської області. У 1996 році закінчила Київський державний економічний університет, отримала диплом магістра за спеціальністю «Економіка підприємства»; програма «менеджмент проектів та консалтинг». У 2010 році закінчила Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, спеціальність «Нафтогазопроводи та нафтогазосховища», спеціалізація – обслуговування, ремонт і реконструкція трубопроводів, кваліфікація – інженер-механік.

До призначення працювала заступником директора Департаменту із регулювання відносин у нафтогазовій сфері НКРЕКП.

Розлучена, має двох синів, Олексія та Івана.

Статки

Згідно з деклараціями за 2015 та 2016 роки, Кривенко отримала загальний прибуток 892 тис. грн, з них подарунок у грошовій формі на 260 тис. грн (у цей час вже працювала в НКРЕКП). Коштів на банківських рахунках та у готівковій формі не декларувала. Це не завадило їй у 2016 році придбано автомобіль Toyota Corolla за майже 550 тис. грн.

У найсвіжішій декларації, яку Кривенко заповнювала перед звільненням з посади, принципових змін не спостерігається. Так, вона досі користується Toyota Corolla, проживає у київській квартирі на 62,5 «квадрати», власницею якої стала ще у 1999 році, і доходи у неї відносно скромні: за півроку - майже 15 тис. грн. пенсії, аліменти на 25 тис. грн, а також 360 тис. грн. зарплати.

Неофіційні дані

На етапі проведення конкурсу на посаду у аналітичного центру DiXi Group були питання фінансового характеру до Кривенко: за їхніми даними, у декларації кандидатки витрати не відповідають доходам.

ЗМІ повідомляли, що після звільнення Дмитро Вовк залишиться у НКРЕКП – буде чи то офіційним, чи то «тіньовим» радником нового керівника. Експерт Андрій Герус у коментарі «Главкому» повідомив, що нині Вовк офіційно не є ані радником, ані заступником голови НКРЕКП. «На сьогоднішній день – ні, треба слідкувати за подальшими призначеннями. Є інформація, що він хоче там залишитися, але чи так воно і буде – поки невідомо».

Ще у грудні минулого року, коли ЗМІ дізналися про список кандидатів на посаду, одне з джерел і енергетичних колах так охарактеризувало Кривенко: «Професійний кар’єрний чиновник. Думаю, вона не буде висловлювати окрему думку щодо якихось рішень і буде підписувати всі рішення. Тим більше, що вона буде залежна: після тимчасового строку на чолі регулятора прагнутиме знову повернутися на якусь роботу в НКРЕКП».

Співрозмовник «Главкома», який раніше працював із Кривенко, розказав: «З точки зору людських якостей, Кривенко -  людина хороша, позитивна. Головне питання – наскільки вона може бути самостійною на цій посаді та витримувати тиск усіляких радників, які будуть до неї звертатися. Треба дивитися, робити висновки з перших її рішень».

Наталія Сокирчук, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: