Як виживають бідні «регіонали»

Як виживають бідні «регіонали»

За рахунок чого після Революції Гідності живуть стовпи режиму Януковича?

Постреволюційна влада досі не виконала головну вимогу Майдану - повернути державі награбоване режимом Януковича. Цей факт спричиняє всенародне здивування. Колишні соратники і «грошові мішки» глави Сім’ї  донині активно збагачуються на бідах українського народу: виводять бізнес в офшори і Росію, не повертають мільярдні кредити банкам, засівають український ринок продукцією з окупованих територій, фінансують за українські гроші терористів.

Пару замальовок з натури

На початку 2016 року, за даними журналу Forbes Україна, статки Бориса Колесникова - віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури України (2010-2012 рр), нардепа від «Партії регіонів» VII скликання (2012-2014 рр.), нинішнього співголови Опозиційного блоку і прем'єра опозиційного уряду, становили $55 млн.

Після Революції Гідності Колесніков дуже збіднів. Ще в 2013 році його статки експерти журналу «Фокус» оцінювали в $290 млн. Втім, як кажуть росіяни, «остатки сладки». Так-сяк Борис Вікторович «бідує» на 4,5 гектарах в котеджному комплексі з п'яти будівель, в місті Українка Київської області, вартістю в $25 млн. І потихеньку нарощує м'ясо. Точніше - обсяги його продажів. Найбільша вертикально інтегрована агропромислова компанія колишнього регіонала «АПК-Інвест», яка прописана в Донецькій області, незважаючи на війну, що вирує в кількох кілометрах, не зменшує оборотів. За підсумками 2015 року підприємство виробило 42000 тонн м'яса, збільшивши частку продажів на ринку України з 17% до 22%. Одночасно з цим «АПК-Інвест» розширила географію експорту за рахунок поставок продукції до Росії, Грузії та Вірменії. Сам Колесніков неодноразово бідкався, що, мовляв, після Революції Гідності справи з бізнесом у нього дуже погані. І не тільки з м'ясом, але і з  цукерками. У 2014 році довелося закрити дві з трьох кондитерських фабрик ЗАТ «Конті», залишивши понад 9 тисяч українців без роботи. При цьому Борис Вікторович вивів основні солодкі активи до Курська, інвестувавши в розвиток виробництва і працевлаштування росіян понад 180 млн рублів. Звідки Колесніков отримує основний прибуток від бізнесу, кому сплачує левову частку податків, і якої країни шанує національні інтереси - питання риторичні.

Ще одна любителька солодкого - близький друг Колеснікова, міністр соціальної політики України (2012-2014 рр.), діючий народний депутат Наталія Королевська. У 2008 році фінансовий стан Королевської оцінювався в $235 млн.

Скільки грошей у неї сьогодні достеменно невідомо. Згідно з декларацією за 2011 рік доходи Наталії Юріївни склали всього $23900. Їй теж, як видно, не позаздриш. На життя після Революції Королевська підробляє морозивом. Підприємство знаходиться і успішно працює в окупованому Луганську. Але війна не заважає екс-«регіоналці» годувати своїм крем-брюле більшу частину України. «Королівське морозиво» - один з провідних брендів на ринку морозива нашої країни. При цьому питання: як організувати логістику для такого «ніжного» товару, зважаючи на офіційний розрив торгово-економічних відносин з окупованими територіями; як домовитися з контролюючими органами України та терористами, так званих «ЛДНР»; як заплатити податки і тут і там? Втім, Королівська поки справляється.

Інна Михайлівська, для «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: