Миротворча місія ООН не буде воювати на боці України - колишні миротворці

Миротворча місія ООН не буде  воювати на боці України  - колишні миротворці
Фото з відкритих джерел

Україні не варто розслаблятися та покладати великих очікувань на те, що Миротворча місія ООН вирішить усі проблеми в середині країни. Адже завдання миротворчих сил ООН - розмежування конфліктних сторін , а не виконання функцій Збройних сил України. Про це розповіли Олег Мартиненко, командиром станції Нові Град у складі миротворчої місії Цивільної поліції ООН в Боснії-Герцеговині (1999-2001), офіцер контрольного відділу забезпечення Головного штабу місії у Приштині у складі Миротворчої місії Цивільної поліції ООН в Косово (2002-2003), керівник аналітичного напряму Української Гельсинської спілки з прав людини; Юрій Бєлоусов, Співробітник відділу менеджменту стратегічних проектів поліції ООН, Миротворча місія ООН в Ліберії (2010-2011), виконавчий директор «Експертного центру з прав людини» під прес-конференції у прес-центрі «Главкома».

Миротворчий контингент не буде воювати на стороні України.

«Важливо розуміти, що за нас воювати ніхто не буде. Якщо є очікування, що сюди вкинуть миротворчій контингент ООН, який почне воювати з ЛНР, ДНР та Росією, то такого точно ніколи не буде. Принаймні під егідою ООН», - говорить Бєлоусов.

Завдання людей, які приїдуть у  складі Миротворчої  місії ООН – це розмежування конфліктних сторін. Олег Мартиненко зазначає, що у разі великої загрози життю іноземних  військових до України можуть і не направити.

«Жодна держава не відправить свого військовослужбовця на смерть до чужої країни. Прем’єр-міністр повинен буде подавати у відставку, якщо допустить, що його військовослужбовець загине. Навіть у миротворчих цілях», - зазначає  колишній миротворець.

Також голова правління «Експертного центру з прав людини» додає, що Україні не потрібно розслаблятися. Представники української влади мають самі вирішувати проблеми країни на дипломатичному рівні. 

 «Потрібно відпрацьовувати свої збройні сили. Перекласти свою відповідальність на ООН не вийде.  Адже не варто розраховувати, що вони виконають функцію Збройних сил України», - підсумував Юрій Бєлоусов.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: