Навальний про російські тюрми до мундіалю: у камерах євроремонт, меню, як у ресторанах

Навальний про російські тюрми до мундіалю: у камерах євроремонт, меню, як у ресторанах

За словами Навального, в камери встановили «здоровенні РД-дісплеї, щоб арештанти могли дивитися матчі чемпіонату

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який 14 червня, вийшов на свободу після 30 діб арешту, поділився враженнями про підготовку тюрем до Чемпіонату світу з футболу-2018.

Про це Навальний написав у своєму Іnstagram.

«Знову з вами після 30-добового відрядження. Дуже радий бути на свободі… Мабуть влада не виключає, що доведеться заарештовувати за дебош п’яних англійських фанатів і не хоче вдарити в бруд обличчям. У всіх камерах зробили євроремонт. Грати пофарбували. Замість дірок в підлозі поставили унітази. У прогулянковому дворі поставили ворота і роздали справжні футбольні м’ячі», – пише Олексій Навальний.

Також опозиціонер описує нове меню у тюрмах.

«Годувати стали краще, ніж в ресторані. І навіть офіціант є – курсанти зі школи міліції ходять і роздають меню. Типу, як в літаку, можна вибрати один з двох варіантів. Ось так виглядав вчорашній обід, я спеціально записав:

Закуска: картопляний салат або пиріжок з капустою.

Суп: харчо або борщ з пампушкою.

Основна страва: плов або шашлик. Причому можна шашлик зі свинини, але для тих, хто кошер / халяль є варіант з баранини.

Десерт: тірамісу (!) або пиріжок з вишнею.

Напій: вода, журавлинний морс або безалкогольне пиво. Імпортне.

Оскільки працівники англійської не знають, то набрали стажерок – студенток з «ІнЯзу». Вони ходять в спеціальній формі, щось середнє між поліцейськими і стюардесою. Поки іноземців немає, студенткам нудно, вони голосно скаржаться і вимагають масових арештів, щоб завести знайомства», – гумористично коментує Навальний.

За його словами, у камерах також встановили здоровенні екрани, щоб арештанти могли дивитися матчі чемпіонату. Кожному, хто виходить, дають подарунок: книжечку з законами і доміно (або нарди) з символікою чемпіонату.

«Передбачаючи ваші коментарі на тему «хочу під арешт», хочу зауважити, що кількість місць обмежена, і якщо у вас в планах є порушення громадського порядку, то поспішайте. Після Чемпіонату Світу золота карета перетвориться на гарбуз», – підсумовує Олексій Навальний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: