Олімпійський чемпіон Гутцайт пояснив, чому міністерство спорту при Яценюку очолив не він, а Жданов

Олімпійський чемпіон Гутцайт пояснив, чому міністерство спорту при Яценюку очолив не він, а Жданов
До Кабміну Вадим Гутцайт очолював департамент молоді і спорту КМДА
Фото із соцмереж

Нинішній керівник українського спорту вважає тодішнє рішення політичним

Нинішній міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт визнав, що претендував на це крісло ще після Революції Гідності, в Кабміні Арсенія Яценюка. Але в підсумку посаду віддали Ігореві Жданову.

«Я не знаю, хто кого «збив», але напевно можу сказати, що очолити міністерство раніше мені завадили саме політичні ігри, - сказав Вадим Маркович в інтерв’ю «Главкому». - Я певен, що шість років тому, коли я міг стати міністром уперше, я був здатен зробити для спорту більше, ніж було зроблено за цей час. Але мене тішить, що президент Зеленський підтримує професіоналів на всіх посадах. Зараз я прийшов на посаду в дуже важкий період. Як для країни, так і для спорту. Я розумію, що наразі, на жаль, нашій державі не до спорту».

Також Гутцайт заперечив, що його нинішнє призначення лобіював мер Києва, колишній чемпіон світу з боксу Віталій Кличко.

«Ні, це неправда, - підкреслив олімпіонік. - Є справи, якими я пишаюся. Я був спортсменом, тренером, директором олімпійської бази в Конча-Заспі, директором департаменту молоді і спорту КМДА. Хоча вдячний і Національному олімпійському комітетові, і всім національним федераціям та окремо взятим спортсменам, які мене підтримували. Добре, що люди зрозуміли, що міністерство спорту повинна очолити не політична фігура, а професіонал. Тепер у мене є нагода зробити щось значуще в глобальному розумінні і для них,  і для українського спорту загалом. Для мене ось такі дзвінки – найбільше визнання. Але одночасно це призначення – виклик, і я зроблю все від мене залежне, аби виправдати довіру». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: