Політичний експерт: Україна зробила помилку, коли взяла участь у відборі на ЧС-2018

Політичний експерт: Україна зробила помилку, коли взяла участь у відборі на ЧС-2018
Олесь Доній

Частина українців вирішила у майбутньому їхати у Російську Федерацію, аби насолодитись святом футболу

Закликаючи зараз українських футбольних фанатів не їхати у Росію, українські політики лукавлять. Адже якби держава мала чітку позицію, то вона просто не брала б участі у відборі на чемпіонат світу у Росії.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK говорив політичний експерт Олесь Доній.

«Україна як держава зробила помилку, коли вона взагалі взяла участь у груповому змаганні за право потрапити на Чемпіонат світу з футболу у Росії. Більше того, ще й до цього процесу долучила відомих людей, зокрема, тренера збірної України Андрія Шевченка. Усе це створило атмосферу відкритості», – сказав Доній.

Саме тому, за його словами, частина українців вирішила у майбутньому їхати у Російську Федерацію, аби насолодитись святом футболу.

«Ми зараз можемо спробувати вплинути на вболівальників, щоб вони не їхали у Росію. Але я не певен, що це щось дасть, треба було думати раніше. Зараз варто вирішити, як жити далі і у майбутньому мати чіткішу позицію», – наголосив він.

Також політичний експерт вважає, що не варто у чомусь звинувачувати і тих українців, які дивитимуться футбольні трансляції по телевізору.

«Глядачі не братимуть участі у чемпіонаті і це не матиме ніякого відношення до Росії, адже це міжнародна трансляція. Інше питання, чи могла Україна якось обмежити показ. І варіант був», – вважає Доній.

На його думку, суспільний мовник мав можливість просто не продавати свої права на трансляцію. Адже це свого роду лицемірство, коли офіційний телеканал не показує ігри ЧС-2018, натомість він продає усі права телеканалу, який згодом критикуватимуть.

«Суспільний мовник фінансується за гроші українців. Якби держава не хотіла трансляції, то вона б не продавала її, а просто залишила у себе і не показувала. Бо це лицемірство продати права на трансляцію телеканалу, а потім його критикувати. Тому, якщо підсумувати, нікому не рекомендую їздити в Росію, адже вона агресор, ворог і очевидно, що це стосується кожного. Щодо футболу, то кожен з нас має право грати чи дивитися у себе у дворі будь-які трансляції, хоча варто мати і свою позицію», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: