Тренер українського чемпіона дуже болісно відреагував на своє звільнення

Тренер українського чемпіона дуже болісно відреагував на своє звільнення

Джеймс Алі Башир ображається на Олександра Усика

Колишній тренер чемпіона світу за версією WBO в першій важкій вазі Джеймс Алі Башир розповів про роботу з Олександром Усиком і проблемах під час останнього тренувального табору. Про це йшла мова під час його інтерв'ю "BaylorIC TV".

- Все змінилося після того, як Усик став чемпіоном світу. Те, що ставлення Усика до мене з якихось причин змінилося, я зрозумів з розмови з Клімасом. Це було під час зустрічі в Києві. Я прийшов на зустріч, але її початок чомусь затягувався. Я запитав у Егіса про мету цієї зустрічі, і він відповів: "Ваше звільнення". Звільнення? Як так? З Усиком на цю тему тоді поспілкуватися серйозно не вдалося, він обіграв всю цю ситуацію як жарт, - розповів Башир.

На його думку, Усик схильний до зовнішнього впливу в особі Егіса Клімаса.

- Для мене не проблема сам той факт, що мене замінили. Проблема в тому, як це зробили. Наприклад, на зважуванні перед боєм з Мчуну мені не дозволили стати поруч з Усиком. За мої 45 з гаком років в боксі я ніколи не бачив нічого подібного! Ось це мені страшенно не сподобалося. В той момент я відчув себе чужинцем. Вперше мені не дозволили стати разом зі своїм бійцем, якого я готував до бою, і  якиму я мав  секундувати в бою. Також мені не дозволили тейпувати руки свого бійця, перед боєм. Теж вперше в моїй кар'єрі. Презирство і неповага по відношенню до мене - ось як це виглядало, - обурився Башир.

Проблеми, за словами Башира, стали помітні під час останнього тренувального табору.

- Якщо описати коротко, то можна сказати, що я відчув, що Усик віддаляється від мене. Саме тоді, в Каліфорнії, вперше за весь час роботи з Усиком мені хотілося швидше закінчити цей тренувальний збір і виїхати додому. Тому що атмосфера в таборі була не такою, як раніше, - додав Башир.

Також він зазначив, що відносини з Усиком були хорошими і проблема полягає лише в тому, як вони розлучилися.

- Ображений я на Усика за те, що він вирішив звільнити мене? Ні, це робочий процес. А ось за що є образа, так це за те, що він не ставав на мій захист, коли до мене ставилися з неповагою, як з тієї фотосесією на зважуванні перед боєм з Мчуну. Адже він міг би сказати: а де мій тренер? А ну-ка давайте його сюди! З Усиком вийшло так, що він називав мене своїм батьком, але не став на мій захист, коли до мене проявили неповагу. І я впевнений, що Усик, що б він не говорив на публіку, в глибині душі зрозуміє, що він був неправий, і в чому він був неправий, - заявив Башир.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: