У ФІФА заявили, що на ЧС-2018 не виявлено жодного позитивного допінг-тесту

У ФІФА заявили, що на ЧС-2018 не виявлено жодного позитивного допінг-тесту

А вже було взято майже 4 тисячі проб

На Чемпіонаті світу з футболу, що проходить у Росії, досі не виявлено жодного позитивного допінг-тесту.

Про це у четвер, 12 липня, повідомила Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА).

За її даними, всі 3985 проб, взяті, починаючи з січня, самою ФІФА, національними антидопінговими агентствами і конфедераціями, виявилися негативними.

З особливо серйозними звинуваченнями раніше зіткнулася російська команда – у зв'язку зі скандалом навколо державної системи застосування допінгу. Однак 22 травня ФІФА закрила справу господині нинішнього Мундіалю, звільнивши від підозр збірну РФ.

Проте, у німецькій пресі з'явилися публікації, у яких вказувалося, що російські футболісти перед виходом на поле нюхають тампони з нашатирем, що само по собі не заборонено.

У відповідь на ці статті прес-аташе російського посольства у Німеччині Денис Мікерін на своїй сторінці у Facebook заявив, що спроби ряду німецьких ЗМІ «очорнити успішний виступ збірної Росії на домашньому ЧС-2018 викликають жаль».

За його словами, це не виключає необхідності «детального аналізу такого роду» повідомлень «на предмет поширення недобросовісної, бездоказової інформації з перспективою настання відповідних юридичних наслідків».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: