У команді Формули-1 McLaren назріває серйозний скандал

У команді Формули-1 McLaren назріває серйозний скандал

Співробітники вимагають повернути Мартіна Вітмарша

McLaren вже тривалий час не входить до числа топ-команд Формули-1. Саме по собі це є великою втратою для чемпіонської стайні, яка останніми роками втратила майже всіх великих спонсорів і прихильників.

Найглибша криза у команді почалася з утворення альянсу із Honda, проте, як з’ясувалось цього року, японці не надто винні у відсутності результатів.

Попри величезний потенціал для розвитку та фінансові ресурси, McLaren вже багато років не може вибратися із середини пелотону з болідом, який має купу недоліків.

Нове керівництво британської стайні на чолі із Заком Брауном вирішило розстатися з Honda та перейти на двигуни Renault. Але очікуваного прогресу не сталося.

У 2018-му McLaren відстає у Кубку конструкторів від Red Bull і заводської команди Renault, які використовують такий самий силовий агрегат, а незабаром «помаранчевих» може наздогнати й Force India.

Викликає сумніви й майбутнє Фернандо Алонсо у команді. А якщо іспанець піде геть, це стане черговим кроком назад, тому що жоден інший топ-пілот не зголоситься працювати у Вокінгу.

Між тим, Sportsmail пише, що всередині McLaren назріває свого роду бунт з боку персоналу. Фактично працівники невдоволені Еріком Бульє, який похитнув упевненість у людях, започаткувавши перебудову команди та пообіцявши повернути її на передній край Формули-1.

Кандидатурою, яка могла б об’єднати колектив, вважається Мартін Вітмарш – колишній керівник McLaren, який був звільнений у 2014 році. Він зберіг хороші відносини з акціонерами та, на думку багатьох, може допомогти вирішити проблеми команди.

За повідомленням джерел, персонал у Вокінгу підтримує Вітмарша та вимагає від керівництва повернути Мартіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: