Українці здобули три медалі на командній першості світу з шашок-100 серед молоді

Українці здобули три медалі на командній першості світу з шашок-100 серед молоді

Одна нагорода виявилася срібною, а ще дві – бронзовими

Цими вихідними у місті Хоринець-Здруй (Польща) відбувся командний чемпіонат світу з шашок-100 серед молоді.

Загалом у змаганнях взяли участь 14 юнацьких і 10 жіночих молодіжних збірних, інформує офіційний сайт Спортивного комітету України.

Україну представили шість гравців у віці від 13 до 19 років. На рахунку збірної три медалі особистого заліку: срібна та дві бронзові.

Юнацький склад був сформований з трьох шашкістів: Дениса Меженіна (Запоріжжя), Ореста Слави (Косів, Івано-Франківська обл.) та Олександра Коваля (Ланчин, Івано-Франківська обл.).

У попередньому півфінальному раунді українські хлопці виступили добре. Набравши вісім командних очок, вони посіли третє місце у підгрупі B. Ця позиція дозволила потрапити у головний фінал – групу A.

А ось у фінальній частині Україна зіткнулася із серйозним супротивом суперників, що у підсумку принесло лише одне очко, посівши передостаннє, сьоме місце.

В особистому заліку Денис Меженін зайняв третє місце, Орест Слава – п'яте, а Олександр Коваль – восьме.

Кращими були результати у дівчат: Анастасії Глушко (Харків), Ксенії Яремчук (Херсон), Дарини Мосієнко (Полтава).

У їхньому турнірі не було відбірних до фіналу протистоянь. З дев’яти зустрічей українкам вдалося виграти шість. Сенсаційна перемога над білорусами мала допомогти у боротьбі за третє місце, але нищівна поразка від китаянок звела всі зусилля нанівець. Набравши з китаянками однакову кількість очок (по 13), Україна все ж таки поступилася за додатковими показниками.

Серед дівчат в особистому заліку найкращого результату домоглися Ксенія Яремчук і Дарина Мосієнко. Вони посіли відповідно друге та третє місця на своїх дошках. Анастасія Глушко – п'ята.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: