Вперше в Україні футболісти постануть перед судом за договірні матчі

Вперше в Україні футболісти постануть перед судом за договірні матчі

Генпрокуратура передала до суду справу на двох гравців

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох футболістів-професіоналів у прийнятті пропозиції та одержання неправомірної вигоди за “злиття” матчу команди, яку представляють на футбольних полях України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що футболісти-професіонали одного із футбольних клубів у рамках проведення чемпіонату України U-21 сезону 2015/2016 у серпні 2015 року отримали та прийняли від свого одноклубника пропозицію та своїми умисними діями забезпечили фіксований результат в одному з футбольних матчів, а саме програш своєї команди, за що отримали неправомірну вигоду у вигляді коштів на загальну суму понад 100 тис. грн.

22.08.2016 за результатами розслідування та наявності достатніх доказів цим любителям легкої наживи повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 354 КК України, та за результатами досудового розслідування обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Це перше в історії відправлене до суду кримінальне провадження щодо професійних футболістів за організацію ними “необхідного” рахунку в матчі.

Довідка: за ч. 4 ст. 354 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 160 до 240 годин, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: