Імператор Іспанії – українець Роман. Європейські ЗМІ про наших за кордоном (відео)

Імператор Іспанії – українець Роман. Європейські ЗМІ про наших за кордоном (відео)
Роман Зозуля (у центрі)
Фото: Marca

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Бельгії та Іспанії. «Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Півзахисник бельгійського клубу «Генк» Руслан Маліновський в черговому матчі в межах вищої ліги Бельгії приймав на своєму полі «Брюгге». Це була зустріч лідерів – обидві команди з відривом очолюють турнірну таблицю ліги, а між ними відстань в три бали на користь «Генка». Господарі повели в рахунку на десятій хвилині матчу, але після перерви дозволили відзначитися форварду «Брюгге» Схрейверсу. У підсумку гра закінчилася з рахунком 1:1. Маліновський провів на полі усі 90 хвилин, а «Генк» залишився на першому місці й залишається останньою командою в чемпіонаті, яка не програла ще жодного матчу. Наразі актив Руслана нараховує десять голів на вісім гольових передач у 21-му матчі з початку сезону в усіх змаганнях.

.jpg_197Руслан Маліновський

Автори ресурсу Sporza про виступ нашого хлопця написали наступне. «…Незважаючи на те, що цього разу Маліновський результативними діями не відзначився, він вкотре був напрочуд активним і корисним у центрі поля. Через нього «Генк» проводив більшість своїх атак. Кілька мали чудову перспективу…»

Колишній нападник «Дніпра» та київського «Динамо» Роман Зозуля став головним героєм матчу свого клубу другого за рангом дивізіону Іспанії Сегунди, а це «Альбасете», в матчі проти «Хімнастіка», завдяки чому його колектив суттєво поліпшив шанси на вихід до Примери. Зозуля повернувся до стартового складу «Альбасете» й прекрасно себе проявив у грі. Гол, прямий вплив на ще один забитий м'яч, купа моментів і небезпідставні претензії на зароблений пенальті – український форвард був центральною фігурою в зустрічі.


Роман зумів завдати чотири удари в отвір воріт суперника, ще двічі з вигідних позицій пробив мимо. Спочатку екс-лідер Дніпра перевірив голкіпера нескладним пострілом, проте вже наступний епізод з його участю завершився результативно – гравець «Хімнастіка» Альбентоса під тиском форварда відправив м'яч у власні ворота після прострілу з флангу. Через кілька хвилин Зозуля відзначився сам, вигравши боротьбу у того ж Альбентоса на подачі кутового. Розумний удар через себе – м'яч перелетів двох опонентів і опустився в сітку. На цьому Роман не заспокоївся і почав вимагати пенальті, коли Бесерра порушив проти нього правила, проте арбітр промовчав… Наразі актив Зозулі налічує три голи й дві результативні передачі з початку сезону.

.png_109

Провідні іспанські ЗМІ від гри Зозулі в захваті. Так, автори AS майже назвали Романа імператором. «…Гра атаки «Альбасете» під головуванням імператорського Зозулі принесла його команді перемогу над каталонцями й дозволила розміститися в зоні плей-офф для виходу до Примери… Нападник був дуже активним…»

Інше авторитетне видання, мадридська Marca, про Романа пише ось що. «...Зозуля – кращий форвард, який був у «Альбасете» в останні десять років ... Чудовий виступ Зозулі. Він не кращий голеадор серед конкурентів, але точно найрозумніший. Альбентосі буде важко забути цю гру. Ортуньйо й Зозуля, Зозуля й Ортуньйо. Жодна команда в Сегунді не має такої пари форвардів...»

Ще один бельгійський українець, нападник «Гента» Роман Яремчук, провів вихідні украй продуктивно. В матчі «Гент» – «Кортрейк» українець відзначився двома голами. Форвард збірної України забив гол у ворота Кортрейка в поєдинку 14-го туру. На 56-й хвилині українець ударом головою переправив м'яч в нижній кут воріт «Кортрейка» й зрівняв рахунок в матчі.

На 87-й хвилині Роман забив ще раз. Цей гол став вже п’ятим для 22-річного Яремчука в чемпіонаті 2018/19. Ще один м'яч українець забив у Лізі Європи. Разом з тим, Роман не тільки відзначився дублем, а й при другому взятті воріт отримав ушкодження. В кінці поєдинку гравець при зіткненні розсік брову. В результаті українця під оплески («Гент» грав удома) замінив партнер.

Ресурс Voetbalkrant акцентує увагу на одній з якостей Романа. «…Травма дещо змазала виступ Яремчука, але аж ніяк не означає, що він зіграв гірше. Два голи говорять самі за себе. Яремчук знову показав, що в грі на другому поверсі він – один з кращих у Бельгії…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Руслан Маліновський
Напрочуд вдала Рибалка Яремчука й Маліновського. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Євген Коноплянка вдало провів матч проти Майнца. Фото: ФК Шальке
Ярмоленко – як Роббен, Коноплянка – як кращий. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Руслан Маліновський
Кращі футболісти у своїх матчах. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Андрій Ярмоленко. Фото: Вест Гем
Як українці забивають вирішальні голи. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Євген Макаренко відзначився дебютною гольовою передачею за Андерлехт
Українські сенсації в Західному футболі. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Роман Зозуля
Зозуля та Безус – жахіття для суперників команд українців. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Олександр Зінченко
Чому Зінченка та Безуса ставлять за приклад іноземцям. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка
Коноплянка та Ярмоленко в центрі подій. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Євген Коноплянка. Фото firo
Коли Коноплянка – найкращий, а Чигринський – чемпіон. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Дата публікації новини: