Київські дармоїди та донецький каток. Європейські ЗМІ про єврокубкові матчі українських клубів

Київські дармоїди та донецький каток. Європейські ЗМІ про єврокубкові матчі українських клубів
Фото: ФК Яблонець

«Главком» не полінився звернутися до закордонних ЗМІ, щоб побачити, що думають вони

У межах двох європейських клубних турнірів, Ліги чемпіонів та Ліги Європи, у французькому Ліоні, українській Полтаві та чеському Яблонці відбулися важливі для українських вболівальників матчі. «Шахтар» розійшовся миром з французьким «Ліоном», «Ворскла» програла португальському «Спортингу», а «Динамо» знову не зуміло порадувати вболівальників результатом у матчі з представником Чехії «Яблонцем».

«Главком» не полінився «пройтися» французькими, португальськими та чеськими ЗМІ, щоб зрозуміти про матчі, які відбулися напередодні, та настрої журналістів, більше.

Другий матч поспіль у груповому раунді Ліги чемпіонів «Шахтар» закінчує з рахунком 2:2. Проте, на відміну від гри в першому турі, цього разу команда португальського наставника Паулу Фонсеки могла розраховувати на більше.  

Авторитетний і відомий на увесь світ France Football про гру двох претендентів на вихід у 1/8 фіналу написав наступне: 

«…Далекий від стандартів Ліги чемпіонів «Ліон» часто «заїкався», в основному, програвав єдиноборства і, що більш тривожно, поступався в бажанні. Порожні трибуни, звичайно, не допомагали, але все ж… У грі, яка могла б піти за іншим сценарієм, якби Дембеле реалізував свій чудовий шанс на 11-й хвилині... Після цього донецький каток розігнався. Багато в чому чудові й технічно підкуті гравці гостей переважали господарів, і під впливом Тайсона українці створили «Ліону» великі труднощі. І якщо спочатку Лопеш відбив кілька небезпечних спроб, він нічого не зміг вдіяти з ударом Мораеса після передачі Ісмаїлі наприкінці першого тайму. Як і зі ще одним точним пострілом того ж Мораєса відразу після перерви. Удар був досконалим...

Вихід Депая додав грі господарів необхідного імпульсу, а гості при цьому здригнулися фізично. Після того, як рахунок став рівним, «Ліон» міг як вирвати перемогу, так і програти, якби не перекладина... В складі «Шахтаря» класний матч провів не тільки Мораес, постійно виділявся Тайсон. Це дуже сильний технічно гравець, який зіграв помітну роль у великому матчі. Бразилець приніс чимало головного болю обороні «ткачів». Його вміння тримати м'яч і хороший удар вийшли на перший план, як тільки він освоївся, а це сталося з перших хвилин матчу. Майстер вищого рівня, справжній диригент українського клубу...»

304921_src_vidФото: ФК Шахтар

«Як програти в матчі, де ви вели в рахунку, за три хвилини». Саме таку книжку може написати ледь не кожен футболіст полтавської «Ворскли» за підсумками поєдинку зі «Спортингом» з Лісабона. Поразка на своєму полі з рахунком 1:2 не може не вдарити по самолюбству гравців Полтави. Втім, у своїх бідах футболісти «зелено-білих» винні самі.

Португальський ресурс Mais Futebol перемозі свого клубу як такій великого значення не надає. Втім, і на зусиллях полтавців португальці увагу не концентрують.

«…Після 90 хвилин відсутності ідей блідий «лев» прокинувся і завдяки двом голам вивернув гру навиворіт. Спрацював задум тренера, підсилення з лави запасних: Пезейру випустив на заміну Монтеро і Кабрала, і обидва забили. Але попередні 90 хвилин були абсолютно іншою історією. У дебюті зустрічі нападник «Ворскли» Кулач забив, і команда господарів окопалася у власному штрафному майданчику. На полі «Спортинг» виправдовував свою безпрецедентну білу форму – «лев» виглядав дуже блідо. Гості заволоділи перевагою, але в атакувальному плані у португальської команди мало що виходило. І це при тому, що Бруну Фернандеш без проблем знаходив вільні зони, а Мане з Нані активно діяли на флангах. Коли ж справа доходила до ударів, наші гравці або промахувалися, або «Ворсклу» виручав її воротар Шуст.

64824Фото: ФК Ворскла

Після того як «Спортинг» рахунок зрівняв, команда Пезейру стала ненаситною, і наступна контратака так само стала гольовою. Удар Кабрала був смертельним для господарів. Завдяки перемозі в Полтаві «Спортинг» зробив важливий крок на шляху до виходу з групи. Після другого туру у «левів» та «Арсеналу» по шість очок в активі, у двох наступних матчах лідери квартету зіграють між собою вдома і на виїзді…»

Найбільше розчарувало знову «Динамо». Як і «Шахтар», столичний український клуб другий поспіль матч у групі єврокубках грає внічию 2:2. Але відчуйте різницю – «Астана» та «Яблонець» і «Гоффенгайм» та «Ліон», Казахстан та Чехія й Німеччина та Франція… Недарма чеські вболівальники на своїх форумах писали про те, що гравці «Динамо» грали так, ніби їм не платили зарплату не менше року – «стібаючись» з того, що гравці київського клубу проявили себе на полі не інакше, як дармоїди, адже з виплатами в таборі «біло-синіх» усе гаразд...

Чеський Sport тему українсько-чеського протистояння в групі Ліги Європи розширює, й пише про те, що «Яблонець» зумів постояти за честь усього місцевого футболу.

«…Катастрофічний старт не завадив «Яблонцю» взяти перші очки в Лізі Європи. Команда хоча б частково виправила репутацію чеського футболу в протистоянні з українськими футболістами. «Динамо» раніше перемогло «Славію» в Лізі чемпіонів, а збірна Чехії недавно програла Україні в Лізі націй. «Яблонець» грав удома, тому повинен був забивати. Але господарі почали жахливо і пропустили два швидкі голи, хоча «Динамо» грало без одного зі своїх лідерів, травмованого Вербича. Щоб оговтатися від такого удару, «Яблонцю» знадобився якийсь час. Але потім команда не просто прийшла в себе, а й врятувала цей матч, скориставшись помилкою Пиварича в центрі поля…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: