Коли Україна непереможна. Європейські ЗМІ про матчі «Динамо» та «Ворскли» у Лізі Європи

Коли Україна непереможна. Європейські ЗМІ про матчі «Динамо» та «Ворскли» у Лізі Європи

Французькі журналісти зауважують, що шлях у плей-офф для київського клубу засвітився значно яскравіше

В межах другого за престижністю європейського клубного турніру, Ліги Європи, у французькому Ренні й азербайджанському Баку відбулися важливі для українських вболівальників матчі. Вперше за тривалий час перемогли обидва наші представники, та ще й на виїзді. «Ворскла» перемогла «Карабах», а «Динамо» вперше зуміло порадувати вболівальників результатом у матчі з «Ренном».

«Главком» не полінився «пройтися» французькими й азербайджанськими ЗМІ, щоб зрозуміти про матчі, які відбулися напередодні, та настрої журналістів більше.

Історична перемога «Ворскли» азербайджанським ЗМІ настрою точно не додала.

Флагман місцевих спортивних ЗМІ, Аzerisport, пише про те, що команда господарів провела дуже невдалий матч. Самі того не помічаючи, колеги визнають справедливість успіху Полтави...

1_68

«…Катастрофічне невезіння. «Карабах» зазнав чергової поразки на груповій стадії Ліги Європи з футболу. На цей раз кривдником «скакунів» стала українська «Ворскла». Для колективу Гурбана Гурбанова ця гра була відмінним шансом поповнити-таки свій актив трьома очками. І якщо поглянути на статистику зустрічі, то все повинно було завершитися саме на користь агдамців. Однак на ділі ми побачили, що нинішній «Карабах» не здатний домагатися перемоги. Так, можна сказати, що агдамцям не пощастило, як і в попередньому турі з «Арсеналом» в Баку. І, так, пропущений гол можна назвати катастрофічною невдачею та невезінням. Але як щодо реалізації своїх моментів? І навіть не реалізації, а банального завершення атак? Адже всього цього не було. І навряд чи могло бути. Адже, з одного боку, на вістрі атаки у «Карабаху» суцільне нічого. З іншого, для завершення атаки потрібен і завершальний пас. А цього у господарів поля не було. За весь матч не було жодного (!) удару по воротах гостей, який трапився б унаслідок будь-якої осмисленої атаки, комбінаційного взаємодії. Всі вісім ударів по воротах, включаючи і один у ворота, трапилися після відскоків, або «стандартів», або індивідуального рішення гравця…»

Французькі ЗМІ, таке враження, повірити в невдачу свого клубу багато в чому відмовляються. Поразка «Ренна» для них – як сон. Місцева преса значно більше говорить саме про свій клуб.

Журналісти France Football свій погляд на гру виклали наступним чином. 

2_54

«…Головний урок, який має винести «Ренн» за підсумками поразки від «Динамо», полягає в тому, що бретонцям щось потрібно робити з реалізацією. На «Роажон Парк» суперники обійшлися без розвідки. Кращу можливість українців на старті згаяв Морозюк, який струсонув поперечину воріт Діалло потужним ударом вже на другій хвилині. Далі – більше. На завершення непоганої комбінації Кендзьора з 30-ти метрів запустив «ракету», яка призвела до того, що воротар «Ренна» залишився не при справах. Приголомшені господарі продовжували атакувати, але їхні атаки не виглядали справді небезпечними. Їм був потрібен стандарт від Греньє і велика помилка голкіпера суперників Бойка, щоб зрівняти рахунок незадовго до повернення в роздягальню. Домінуючи по перерві, підопічні Лямуші, нарешті, взяли під свій контроль гру і матч. Гра перетворилася на вулицю з одностороннім рухом: «Ренн» тиснув, Київ відчайдушно захищався, особливо після вилучення Шепелєва за другу жовту картку. Але першою реальною можливістю в другому таймі українці скористалися, завдяки Буяльському. Так гості побачили, як шлях у плей-офф засвітився значно яскравіше…»

Автори So Foot написали про втрачені нагоди й відзначили в складі «Динамо» трьох гравців.

3_46

 «…Довгий час вони думали, що зможуть здобути єдину перемогу серед французьких команд на цьому тижні в єврокубках. Тверді і зосереджені, бретонці показали непогану гру. Але зіткнувшись з досвідом «Динамо», підопічні Лямуші пропустили фатальний гол на 89-й хвилині, в той час, як українці тільки-но залишилися вдесятьох. Очевидно, що команди мали однакові інструкції для дебютного відрізка: інтенсивно стартувати. Через три хвилини «Ренн» отримав два хороші моменти після кутових від Клемана Греньє, а Микола Морозюк влучив у каркас воріт Діалло... Більш досвідчене київське «Динамо» знизило темп, залишаючи м'яч бретонцям і вичікуючи свого шансу. Довго чекати не довелося. Небезпека прийшла з лівого флангу: у Гармаша був хороший момент, щоб пробити, але він шанс втратив, зате правий польський захисник Кендзьора не втратив концентрації і потужним ударом вразив ціль. Надалі гравці «Ренна» були добре взяті українцями в «лещата», але в такі моменти, як це часто буває, на виручку Лямуші прийшов «стандарт». Греньє сильно пробив зі штрафного, а воротар погано оцінив траєкторію і не відреагував досить швидко, щоб відобразити м'яча… Проте розвинути успіх не вийшло, а що сталося наприкінці – краще не згадувати – пропустили вдесятьох…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Як «Динамо» та «Ворскла» втратили перемоги у матчах 2-го туру Ліги Європи. Відео моментів
Як «Динамо» та «Ворскла» втратили перемоги у матчах 2-го туру Ліги Європи. Відео моментів
Фото ФК «Динамо»
Київська стіна як загроза Риму зі Сходу. «Лаціо» – «Динамо». Огляд ЗМІ
УЄФА оголосив арбітрів на чергові матчі «Динамо» і «Ворскли» у Лізі Європи
УЄФА оголосив арбітрів на чергові матчі «Динамо» і «Ворскли» у Лізі Європи
Престижна перемога над сильним суперником. «Динамо» – «Лаціо». Огляд італійських ЗМІ
Престижна перемога над сильним суперником. «Динамо» – «Лаціо». Огляд італійських ЗМІ
Ліга Європи. Чергові невдачі «Динамо» та «Ворскли» й інші результати 2-го туру
Ліга Європи. Чергові невдачі «Динамо» та «Ворскли» й інші результати 2-го туру
Ліга Європи. Невдачі «Динамо» та «Ворскли» й усі результати поєдинків 1-го туру
Ліга Європи. Невдачі «Динамо» та «Ворскли» й усі результати поєдинків 1-го туру
 Себастьєн Дельфер'єр
У Бельгії поліція затримала арбітрів матчів «Арсенал» – «Ворскла» та «Яблонець» – «Динамо»
Кай Хаверц
УЄФА назвав ім'я найкращого гравця тижня Ліги Європи
Ліга Європи. Успіхи «Динамо» та «Ворскли» та інші результати 3-го туру групового етапу
Ліга Європи. Успіхи «Динамо» та «Ворскли» та інші результати 3-го туру групового етапу
Дата публікації новини: