Ліга чемпіонів. «Шахтар» - «Наполі» 2:1. Фонсека «проливає першу кров»

Ліга чемпіонів. «Шахтар» - «Наполі» 2:1. Фонсека «проливає першу кров»

Донецький «Шахтар» у Харкові здобув непросту перемогу над італійським «Наполі»

У середу, 13-го вересня, донецький «Шахтар» стартував у груповому етапі Ліги чемпіонів. На команду Паулу Фонсеки очікував непростий суперник в обличчі італійського «Наполі» під керівництвом Мауріціо Саррі. Перед грою майже всі футбольні експерти, букмекери та інші близькі до футболу люди не вірили в успіх українського клубу, однак дарма.

«Гірники» були іншої думки, підійшли до матчу в оптимальному складі та змогли переграти іменитого суперника з рахунком 2:1. Чи могла зіграти тут недооцінка суперника? Можливо, хоча склад на матч Саррі виставив бойовий, випав з обойми лише кращий бомбардир «Наполі» минулого сезону Дріз Мертенс, який вийшов на заміну у другому таймі, але про це згодом.

Обидві команди вже на старті матчу почали форсувати події, створивши по моменту на 4-й та 5-й хвилині відповідно. Саме господарі поля записали собі в актив першу нагоду для взяття воріт, втім, Тайсон пробив повз ворота після класної передачі з глибини від Фреда. Гості відповіли вже через хвилину: Мілік увірвався у карний П'ятова і з гострого кута вистрілив в ближній кут - потрапив у сітку із зовнішнього боку.

.jpg_01.Фото: УНІАН

На цьому «Наполі» трохи заспокоїлося і «Шахтар» на правах господаря поля прибрав ініціативу до своїх ніг. «Гірники» створили ще кілька гострих моментів, а на 15-й хвилині цілком заслужено вийшли вперед: Феррейра віддав п'ятою на Тайсона, і бразилець елегантно відправив м'яч в кут воріт Рейни. Вже через 5-ть хвилин Тайсон міг оформляти дубль, але у дуелі 1 на 1 переможцем вийшов саме голкіпер італійського клубу.

Лише після такого «дзвіночка» підопічні Саррі прокинулися і нарешті пішли вперед. Майже всю другу половину тайму італійці атакували ворота П'ятова та компанії, однак пробити досвідченого голкіпера збірної України їм не вдалося. Найнебезпечніший момент неаполітанці створили під завершення тайму, коли П'ятов у розкішному сейві парирував постріл Інсіньє.

На початку другого тайму футболісти «Наполі» продовжили свою справу, активно йшли вперед, але до ударів справа вже не доходила. Шахтар грамотно оборонявся, а на 56-й хвилині організував швидку контратаку, яка завершилася неточним ударом Феррейри.
Втім. вже через дві хвилини Феррейра свого домігся, забивши у ворота Рейни другий м'яч. У моменті з взяттям воріт помилився сам голкіпер Наполі, який невдало зіграв на виході після навісу від Степаненка з правого флангу і дав пробити головою аргентинцю, який від газону увігнав м'яч вже у порожні ворота гостей.

На 60-й хвилині Саррі таки кинув у бій Мертенса, який значно покращив атакувальні дії «Наполі» попереду. Бельгієць активно працював у ролі «фальшивої 9-тки», створюючи загрозу як і біля воріт П'ятова, так і на флангах, але «гірники» трималися.

На 70-й хвилині нерви не витримали у Степаненка, який прямою ногою у власному карному заїхав саме у Мертенса. Арбітр був поруч і без вагань вказав на 11-ть метрів. До точки підійшов поляк Мілік, який без проблем переграв П'ятова, скоротивши рахунок у матчі.

.jpgФото:УНІАН

Після голу Наполі зіграв ще агресивніше, але більше відзначитись у воротах П'ятова ніхто не зміг. У свою чергу Рейна був близький до пропущеного 3-го гола: Феррейра пробив головою у стійку, а вийшовший на заміну Коваленко з двох метрів не зумів переграти Рейну. Гості за три хвилини до завершення основного часу відповіли потужним ударом від Кальєхона - П'ятов парирував перед собою, а на підборі вчасно опинився Ракицький.

Арбітр компенсував 5 хвилин, але більше рахунок на табло не змінився. «Шахтар» вистояв у непростому поєдинку, здобувши для себе дуже важливу перемогу. Як і обіцяв перед матчем Паулу Фонсека, «Шахтар» буде показувати атакувальний футбол і слово португальський тренер дотримав. Наступний поєдинок донецький клуб проведе 26-го вересня на виїзді проти «Манчестер Сіті.»

Ліга чемпіонів з футболу

Матчі 1-го туру

Група F

«Шахтар» (Донецьк, Україна) - Наполі (Неаполь, Італія) - 2:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Тайсон (15), 2:0 - Феррейра (58), 2:1 - Мілік (72, пен)

«Шахтар»: П'ятов, Ордець (Хочолава, 90), Ісмаїлі, Срна, Ракицький, Фред, Степаненко, Тайсон, Марлос (Коваленко, 77), Бернард, Феррейра (Дентіньо, 88)

«Наполі»: Рейна, Альбіоль, Гулям, Хюсай, Кулібалі, Гамшик (Мертенс, 60), Діавара, Кальєхон, Зєлінськи (Аллан, 67), Інсіньє, Мілік

Попередження: Фред (68), Інсіньє (68), Мертенс (69), Степаненко (71), Кулібалі (82)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: