Ми вистояли в українській морозильній камері, яка лякала. Французькі ЗМІ про матч «Шахтар» – «Ліон»

Ми вистояли в українській морозильній камері, яка лякала. Французькі ЗМІ про матч «Шахтар» – «Ліон»
Мораес відкрив рахунок у матчі
Фото: ФК «Шахтар»

«Главком» не полінився «пройтися» по французьким ЗМІ, щоб зрозуміти про матч, який відбувся напередодні

В межах найбільш престижного європейського клубного турніру, Ліги чемпіонів, у столиці України відбувся важливий для українських вболівальників матч. Представник України, донецький «Шахтар», зустрічався з клубом під назвою «Ліон», який представляє однойменне місто й Францію, і з суперником підписав мирову угоду – рахунок матчу 1:1.

Цей результат означає те, що «Шахтар» закінчив свої виступи в Лізі чемпіонів і надалі зіграє в Ліз Європи, де продовжить свій виступ і київське «Динамо». «Главком» не полінився «пройтися» по французьким ЗМІ, щоб зрозуміти про матч, який відбувся напередодні, та настрої журналістів, більше.

За підсумками матчу свого «Ліону» з «Шахтарем» французькі ЗМІ, незважаючи на ігрову перевагу «ткачів», таке враження, полегшено «видихнули». Вочевидь, візит команди Бруно Женезіо в Україну місцеві засоби масової інформації розглядали з великим побоюванням.

Профільне видання Football порадувало яскравими образами та нетривіальним аналізом матчу.

«…Українці продемонстрували холодний прагматизм, в той час як «ткачі», вірні своїм шкідливим звичкам, тринькали моменти... Проте «Ліон» зумів здивувати – гості не здригнулися перед фінальним свистком, можна згадати хіба що вихід Лопеша в ноги Ісмаїлі. «Ліон» тремтів, але «Ліон» пройшов після своєї нічиєї в морозильній камері Києва. Кваліфікація в плей-офф здобута після дещо дивної й точно несподіваної перемоги в Манчестері і п'яти поспіль нічиїх.

Ми побачили всього потроху: голи, турбулентність і розчарування. Але за підсумком, як і для «ПСЖ», ми отримали важливий приємний результат. Тільки так можна було вийти в 1/8 фіналу з групи, в якій знаходилися англійський «людожер» і лякало в особі «Шахтаря». Не було жорсткого сценарію в компенсований час, як в двох матчах проти «Гоффенгайма» або в попередньому турі , коли «ткачі» майже заробили свій квиток після блискучої нічиєї проти «Манчестер Сіті», поки не дізналися, що «Шахтар» здобув перемогу в Німеччині…»

3_10

Журналісти відомого на весь світ France Football відзначають героя в складі «Ліона», але не забувають і про кращого в складі «Шахтаря».

«…Завдяки Набілю Фекіру «Ліон» полегшено зітхнув і вийшов в плей-офф Ліги чемпіонів. Це було складно. Під українським снігом на «ткачів» звалилися всі проблеми в світі, коли Мораес відкрив рахунок. На щастя, Фекір натягнув свій плащ героя, щоб врятувати «Ліон», який фінішував другим і пробився в плей-офф. Сніг падав, лінії були перефарбовані в червоний колір, а помаранчевий м'яч раз у раз зникав у білому килимі: ми бачили справжню зимову гру. Коли «Шахтар» забив, стало боязко.

Захист «ткачів» часто поводив себе пасивно, а Ісмаїлі, дуже активний протягом всієї гри, знайшов передачею центрального нападника «Шахтаря», якому тільки й залишалося, що пробити з оточення п'яти захисників «Ліона». Це був перший і єдиний удар українців в першому таймі. Повертаючись до роздягальні, гравці гостей не приховували розчарування. Ще б пак! «Ліон» домінував і створив ряд невикористаних можливостей. На щастя, все закінчилося добре…»

1_33

Ресурс Maxifoot прогнозовано нарікає на погодні умови й так само виділяє двох кращих гравців матчу.

«…Місія була проста: не програти в Україні. Але це виявилося зовсім не такий вже простим завданням... Перераховуючи моменти першого тайму, варто сказати, що  ефективність "Шахтаря" взяла верх над хаотичністю «Ліона» в атаці. У другому таймі «Ліон» домінував, але найчастіше був занадто неточним в чужому штрафному майданчику. «Олімпік», нарешті, став дихати вільніше завдяки Набілю Фекіру, постріл якого знайшов вікно в будинку П'ятова. Гол, який фактично вивів команду Женезіо в плей-офф. Незважаючи на складне поле зі снігом, який заважав грати протягом всієї зустрічі, 22 гравця створили гарне шоу. У нас не було часу нудьгувати, спостерігаючи ритмічну сутичку. Темп задавали гості, які прагнули зрівняти рахунок.

Напружений кінець матчу зробив це спектакль ще більш захопливим. Очевидно, що гравцем матчу став Фекір, йому можна поставити «сімку», хоча такої ж оцінки заслужив і лівий захисник «Шахтаря» Ісмаїлі. Він проявив себе як справжній хижак на лівому фланзі. Будучи всюдисущим, він уособлював собою загрозу «Ліону» зі своєї зони. До результативної передачі для Мораеса він міг би приєднати королівський гол «Шахтаря» в кінці матчу, якби не шикарний порятунок у виконанні Лопеша. При цьому Ісмаїлі не забував добре захищатися – в його активі п'ять успішних відборів, і це більше, ніж у будь-якого іншого гравця в команді господарів...»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: