Товариський матч. Італія - Україна 1:1. Вдала генеральна репетиція перед Лігою націй

Товариський матч. Італія - Україна 1:1. Вдала генеральна репетиція перед Лігою націй
Фото: ФФУ

Збірна України у Генуї змогла врятуватися у матчі з італійцями

У середу, 10 жовтня, збірна України з футболу провела генеральну репетицію напередодні матчу Ліги націй проти Чехії. Так, команда Андрія Шевчена в Генуї провела спаринг з титулованою збірною Італії. Наставник синьо-жовтих стартовим складом особливо не здивував. Лише зазначимо, що замість травмованого Ярмоленка на правому фланзі вийшов Зінченко, а в опорній зоні замість Степаненка Шевченко поставив динамівця Сидорчука.

За свою більш ніж 25-річну історію національна команда України не так уже й часто проводила контрольні поєдинки з топ-збірними світу. І матч у Генуї стане лише третім товариським поєдинком синьо-жовтих проти «Скуадри Адзурри».

До цього побачення українці зустрічалися з італійцями в товариських матчах лише двічі: у червні 2006-го, під час підготовки до чемпіонату світу, та в березні 2011-го -готуючись до домашнього чемпіонату Європи. У першому випадку у швейцарській Лозанні на «Стад Олімпік де ля Понтез» була зафіксована нічия - 0:0, у другому синьо-жовті поступилися - 0:2.

Щодо сьогоднішнього матчу, то почався він для нашої команди доволі нервово. Вже на 5-й хвилині зустрічі П'ятову довелося вступати у гру після потужного удару з-за меж карного від Бернардескі. Через три хвилини пішов навіс з кута поля на ближню стійку, який продовжив головою К'єлліні. М'яч прилетів до К'єзи, який зльоту пробив у дальній нижній кут, але П'ятов в красивому стрибку знову врятував свою команду.

В черговий раз помилилася захист України в середині тайму, залишивши одного в своєму карному Інсіньє: форвард прийняв м'яч і спробував закрутити його в дальній кут, але у ворота не влучив. А вже через хвилину небезпечно під поперечку цілив Барелла, і цього разу у гру довелося вступати П'ятову, який кінчиками пальців перевів сферу на кутовий.

Лише після такого штурму Україна відповіла моментом, коли Коноплянка вдало прорвався лівим флангом, однак з гострого кута закрутив м'яч точно в руки Доннарумми. Надалі Італія продовжила домінувати на полі, а черговий момент створила на 37-й хвилині: прийняв м'яч у карному України Інсіньє і відкотив під удар К'єзі, який в дотик пробив у ближній кут. І цього разу встиг скластися Пятов і перевів м'яч на кутовий.

На щастя, більше гостроти біля наших воріт не виникало, однак підопічні Шевченка у свою чергу крім моменту від Коноплянки так нічим і не відповіли за першу половину зустрічі. В результаті за рахунку 0:0 команди пішли на перерву.

Початок другого тайму також пройшов під диктовку італійців. Підопічні Манчіні більше атакували, володіли м'ячем, а наша команда змушена була лише оборонятися. Андрій П'ятов, який рятував команду протягом всього першого тайму, на 55-й хвилині таки припустився помилки - саме від його руки м'яч після потужного пострілу від Бернардескі залетів у ворота збірної України.

Лише після голу синьо-жовті нарешті прокинулися. На 62-й хвилині Доннарумма був змушений переводити м'яч на кутовий після удару від Яремчука. Кутовий спочатку нічого нашій команді не приніс, але на підборі першим опинився Маліновський, який з розвороту увігнав ігровий снаряд у нижній кут воріт голкіпера збірної Італії, який не бачив політ м'яча.

Цей гол остаточно окрилив підопічних Шевченка. Так, на 71-й хвилині українці взагалі могли вийти вперед, коли зі штрафного у поперечку воріт влучив Маліновський. Далі атаку продовжив Караваєв подавши з флангу в центр, де пробив головою Яремчук, але в красивому стрибку Доннарумма свою команду врятував.

За 11 хвилин до завершення основного часу міг відзначитися Циганков, втім, Віктор після передачі з лівого флангу від Петряка пробив низом поруч зі стійкою. Надалі італійці таки відвели гру від власних воріт і знову притиснули нашу команду. На 85-й хвилині нашій збірній взагалі пощастило, коли Бонуччі після подачі з кута поля головою пробив над поперечкою. Арбітр компенсував чотири хвилини, але рахунок на табло більше не змінився. Надалі команду Шевченка чекає матч в межах Ліги націй проти Чехії, який відбудеться 16 жовтня у Харкові.

Товариський матч з футболу

Італія - Україна 1:1 (0:0)

Голи: 1:0 - Бернардескі (55), 1:1 - Маліновський (62)

Італія: Доннарумма, Бірагі (Крішито, 88), К'єлліні, Бонуччі, Флоренці (Піччіні, 84), Бернардескі (Іммобіле, 57), Верратті (Бонавентура, 70), К'єза, Жоржиньо, Інсіньє (Берарді, 78), Барелла (Пеллегріні, 78)

Україна: П'ятов, Бурда, Матвієнко, Ракицький (Кривцов, 88), Караваєв, Коноплянка (Петряк, 73), Марлос (Циганков, 46), Сидорчук (Степаненко, 56), Зінченко, Маліновський, Яремчук (Кравець, 76, Бутко, 90)

Попередження: Ракицький (36), Бурда (47), Верратті (51)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: