Від слави до критики – один крок: як полощуть Коноплянку та Зінченка. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Від слави до критики – один крок: як полощуть Коноплянку та Зінченка. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Євген Коноплянка

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Німеччині та Англії. «Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Один з кращих футболістів чемпіонату вищої ліги Бельгії Руслан Маліновський провів черговий поєдинок у складі свого «Генку». В межах змагань вищого дивізіону чемпіонату Бельгії відбувся поєдинок між «Генком» і «Мускрон», який завершився мінімальною домашньою поразкою клубу Руслана з рахунком 1:2. В складі «Генка» результативною передачею відзначився саме український півзахисник. Наразі актив Маліновського нараховує 11 забитих голів та таку ж кількість результативних пасів. «Генк» продовжує очолювати таблицю про ранги, маючи в своєму активі 51 очко.

Авторитетний спортивний портал Sporza про виступ нашого виконавця написав наступне. «…Маліновський точно не є тим футболістом, який винен у несподіваній поразці його клубу. Так, він провів не кращий матч, його передачі й удари могли й мали бути точнішими, проте разом з тим цей гравець був кориснішим, ніж більшість його партнерів по команді…»

2_17

Центральним персонажем минулих вихідних став гравець німецького «Шальке» Євген Коноплянка. Справа в тому, що до гри з берлінською «Гертою» в черговому турі вищої ліги Німеччини півзахисник збірної України не забивав за «кнаппен» з квітня минулого року. Крім того, за підсумками матчу, який завершився з рахунком 2:2, чи не найголовнішим досягненням українця став проведений на полі час – Євген зіграв усі 90 хвилин.

У чемпіонаті Німеччини Коноплянка відіграв вже 59 поєдинків, і лише вісім з них – повністю, без замін. Наразі актив Євгена нараховує один забитий м’яч та дві гольові передачі з початку поточного сезону. Німецькі ЗМІ щодо гри Євгена одностайністю не відзначилися.

Так, ресурс під назвою Revier Sport Коноплянці дав не такі вже й високі три бали (нагадаємо, що в Німеччині найвища оцінка – одиниця), а словами висловив наступне. «... Його постріл на 17 хвилині схвилював уболівальників «Шальке». Відмінний гол. Відмінно потрапив прямо у верхній кут. Але після цього діяв майже непомітно ... »

Ще один регіональний ресурс, Ruhr Nachrichten, теж про виступ Євгена пише ніби відсторонено. «…У порівнянні з переможним матчем проти «Вольфсбурга», Тедеско зробив всього одну заміну. Замість Маккені на поле вийшов Коноплянка. Непогане рішення, з огляду на те, що зробив українець на 17 хвилині. Цей був перший яскравий момент з безлічі в цій зустрічі…»

Нарешті, авторитетний і відомий на весь світ Bild виступ Коноплянки нагородив теж доволі стриманим коментарем. «…На 17 хвилині Коноплянка блискавично приймає рішення, отримавши пас на лівому фланзі атаки «Шальке». Він обіграв двох суперників і загнав м'яча точно в дальній кут воріт «Герти»…».

Хавбек англійського гранда, гравець «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко, отримав можливість відчути ігрову практику в матчі з «Бертоном» (перемога «Манчестер Сіті» на виїзді 0:1) в межах Кубку ліги.

.jpg_229Олександр Зінченко

У цьому поєдинку Зінченко провів на полі 67 хвилин, віддав 71 передачу – 86% з них були точними. Головною проблемою Зінченка в цій грі були силові дуелі. Тільки в 22% з дев'яти випадків Зінченко вийшов в них переможцем. Також Олександр програв обидві дуелі на другому поверсі. Наразі актив Зінченка налічує один гол та дві результативні передачі, він зіграв 12 матчів.

Журналісти Manchester Evening News поставили Зінченку за матч шість балів, а написали наступне. «... Зробив досить в атаці, щоб підтримувати партнера Поведу, але тривожні слабкості в оборонних діях знову час від часу давали про себе знати...»

Ресурс Mcfcwatch поставили Олександру там само «6». Автори цього сайту звертають увагу на дії Зінченка в обороні. «... Багато ходив уперед. Коли суперник не атакував, все було в порядку. Один раз помилився позиційно в обороні, ледь не «привіз» у свої ворота пенальті. Повинен діяти в своєму штрафному майданчику більш обережно…»

Звернемося і до статистичного порталу WhoScored. Спеціалісти цього ресурсу оцінили гру українського футболіста на 7 балів.

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Іван Петряк
Віккенд для легіонерів збірної України: «Ференцварош» Петряка матиме змогу зміцнити позиції
Руслан Маліновський
Вікенд для легіонерів збірної України: вдома зіграють лише Яремчук з Пластуном та Кравець
Олександр Зінченко
Передсвятковий ігровий відрізок для легіонерів збірної України
Євген Коноплянка
Вікенд для легіонерів збірної України: гаряче дербі Коноплянки й великий матч Зінченка
Роман Яремчук
Яремчук відзначився забитим м’ячем у контрольному матчі свого «Гента»
Євген Коноплянка
Вікенд для українців: блискучий м’яч Коноплянки та сенсація в Генку
Руслан Маліновський
Вікенд для легіонерів збірної України: повернення Коноплянки та можливий дебют Кравця
«Шальке» - «Генк». Фото:  schalke04.de
Українське дербі в Іспанії: команда Коноплянки перемогла команду Маліновського
Роман Безус
Світлі перспективи Зінченка та Безуса. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Дата публікації новини: