З таким ставленням до своєї роботи багато не здобудеш. Європейські ЗМІ про наші єврокубкові матчі

З таким ставленням до своєї роботи багато не здобудеш. Європейські ЗМІ  про наші єврокубкові матчі
Чеські засоби масової інформації хвалять свій клуб, і не можуть зрозуміти, чому Київ зіграв аж настільки посередньо

«Главком» не полінився «пройтися» по чеським та португальським ЗМІ, щоб зрозуміти про матчі, які відбулися напередодні, та настрої журналістів, більше

В межах другого за рангом європейського клубного турніру, Ліги Європи, у Києві та португальському Лісабіоні відбулися важливі для українських вболівальників матчі. «Ворскла» та київське «Динамо» провели різні поєдинки з чеським «Яблонцем» та «Спортингом».

Полтава програла з рахунком 0:3. Програло й «Динамо» – 0:1. То ж на цьому тижні в нас перемог у єврокубках нема. «Главком» не полінився «пройтися» по чеським та португальським ЗМІ, щоб зрозуміти про матчі, які відбулися напередодні, та настрої журналістів, більше.

Чеські засоби масової інформації хвалять свій клуб, і не можуть зрозуміти, чому Київ зіграв аж настільки посередньо й без демонстрування бажання перемогти на своєму полі.

Ресурс Isport пише не тільки про спортивні, а й про фінансові моменти.

«…Цінний тріумф на фініші виступів! «Яблонець» переміг київське «Динамо», здобувши першу перемогу в Лізі Європи і першу в єврокубках з серпня 2015-го року, завдяки голу Мартіна Долежала... Крім того, наші футболісти повинні були отримати право на пенальті. Українська команда не має сильно засмучуватись, адже столичний український клуб раніше забронював собі перше місце до початку гри, а «Яблонець» фінішував в групі К на четвертому місці з п'ятьма балами. Втім, таке ставлення до своїх обов’язків зі сторони господарів здивувало.

Перемога «Яблонця» принесла йому 360000 євро (а це понад дев'ять мільйонів крон). Разом з нагородою за дві попередні нічиї чеський клуб заробив 15.5 мільйона крон до тих 67-ми мільйонів, які були отримані за вихід в груповий раунд. Команда Петра Ради також допомогла поліпшити чеський коефіцієнт. Здолавши «Динамо» на його полі, «Яблонець» став тим клубом, який переграв Київ тільки вдруге за останні 14 матчів у європейських клубних турнірах…»

.png_117

Журналісти iDNES возвеличують успіх чеського клубу, порівнюючи «Яблонець» з номінально більш сильними клубами.

«…«Яблонец» знову показав відмінний футбол в Лізі Європи, але цього разу ми нарешті здобули перемогу, а не тільки залишили хороше враження. У заключному матчі на стадії групового раунду чеський клуб переграв київське «Динамо» з рахунком 1:0, завдяки голу, забитому на старті поєдинку. Це однак не допомогло команді покинути останнє місце в групі. «Яблонець» грав з величезним бажанням, чого не скажеш про «Динамо». В першому таймі ми повністю перевершували фаворита, і тільки через неточність у завершальній стадії атак не вирішили питання про переможця задовго до кінця матчу. Перемога особливо цінна хоча б тому, що в цьому році тут, на  «Олімпійському», такі команди, як наша «Славія» й голландський «Аякс» так і не змогли виграти, а донецький «Шахтар» був битий у внутрішній першості.

3_11

«Яблонець зумів зробити майже неможливе... Гості були краще у багатьох компонентах, діяли небезпечніше, були розумнішими, швидше переходили з оборони в атаку. Резервний воротар суперника Бущан добре зіграв в моменті з ударом Йововича , він також парирував удар Храмости, і, врешті-решт, відбив ще одну спробу Долежала, якому асистував Йовович. Не кажучи вже про пенальті, який радше був. Опонент загрожував нашим воротам до перерви лише одного разу...»

Португальські журналісти «Ворсклу», власне кажучи, не «помітили». Ні, полтавська команда на полі була й у щось там наче грала, проте зі слів колег можна зробити висновок, що Полтаві в основний раунд Ліги Європи краще було не пробиватися.

Автори Diario de Noticias (з португальської – «газета») успіх клубу з Лісабона не переоцінюють. Але коментарі португальських колег так і «тхнуть» пихою та самовпевненістю.

2_16

«…Перемога над «Ворсклою» стала для «Спортинга» п'ятою поспіль у всіх турнірах. Іншими словами, з тих пір як Марсель Кейзер очолив команду, «леви» тільки й роблять, що перемагають. Це була гра з одностороннім рухом, якщо не брати до уваги кілька не вельми помітних небезпечних випадів команди гостей. «Спортинг» був дуже хороший, і було видно, що будь-яка добре розіграна атака «левів» може обернутися для «Ворскли» пропущеним м'ячем. Оборона Полтави в цій зустрічі, щонайбільше, була крихкою, а темп гри невисоким. Рахунок 3:0 міг збільшитися як на самому початку другого тайму, так і ближче до кінця зустрічі. Мабуть, гравцем матчу став дебютант Мігел Луїш.

Марсель Кейзер випустив на поле основних Коатеса, Акуна і Бруну Фернандеша, але в цілому «Спортинг» грав другим складом. І цей другий склад показав, що «Ворскла» в Лізі Європи – випадковий пасажир. Різницю між «Спортингом» і «Ворсклою» можна виміряти відстанню від «Жозе Алваладе» до Місяця…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

УЄФА оголосив арбітрів на чергові матчі «Динамо» і «Ворскли» у Лізі Європи
УЄФА оголосив арбітрів на чергові матчі «Динамо» і «Ворскли» у Лізі Європи
Як «Динамо» продовжило переможну серію, а «Ворскла» невдалу домашню. Відео
Як «Динамо» продовжило переможну серію, а «Ворскла» невдалу домашню. Відео
Ліга Європи. Невдачі «Динамо» та «Ворскли» й усі результати поєдинків 1-го туру
Ліга Європи. Невдачі «Динамо» та «Ворскли» й усі результати поєдинків 1-го туру
Як «Динамо» та «Ворскла» здобули синхронні перемоги у Лізі Європи (відео)
Як «Динамо» та «Ворскла» здобули синхронні перемоги у Лізі Європи (відео)
Кай Хаверц
УЄФА назвав ім'я найкращого гравця тижня Ліги Європи
Поразки «Динамо» і «Ворскли» у заключному турі групового етапу Ліги Європи. Інші результаті матчів (відео)
Поразки «Динамо» і «Ворскли» у заключному турі групового етапу Ліги Європи. Інші результаті матчів (відео)
Ліга Європи. Чергові невдачі «Динамо» та «Ворскли» й інші результати 2-го туру
Ліга Європи. Чергові невдачі «Динамо» та «Ворскли» й інші результати 2-го туру
Ліга Європи. Успіхи «Динамо» та «Ворскли» та інші результати 3-го туру групового етапу
Ліга Європи. Успіхи «Динамо» та «Ворскли» та інші результати 3-го туру групового етапу
 Себастьєн Дельфер'єр
У Бельгії поліція затримала арбітрів матчів «Арсенал» – «Ворскла» та «Яблонець» – «Динамо»
Дата публікації новини: