Супрун пояснила, як вакцини вбивають віруси

Супрун пояснила, як вакцини вбивають віруси

До складу вакцин входять небезпечні речовини, але саме з їх допомогою вакцина і допомагає боротися з хворобами

Вакцини рятують щорічно близько 9 млн людських життів, не дивлячись на те, що містять небезпечні інгредієнти. Але саме ці компоненти є єдиною причиною, чому щеплення працюють, пояснюється на відео порталу «Цікава наука», яке розповсюдила в Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Коли в організм потрапляють патогени, що викликають хвороби, імунна система бореться з ними. Але є і такі небезпечні віруси, які можуть знешкодити імунну систему до того, як вона розпізнає небезпеку і встановить захист.

Під час вакцинації в організм вводиться невелика кількість конкретного патогена, що дозволяє імунній системі розробити і накопичити потрібну зброю для боротьби з ними.

За словами Супрун, щоб виробити в дитини імунітет проти гепатиту В, необхідно ввести їй три дози вакцини, проти дифтерії і правця - більше чотирьох доз, проти кору, паротиту та краснухи - дві дози.

При вакцинації проти інших інфекцій формується довічний імунітет, наприклад, після введення двох доз вакцини проти кору, паротиту, краснухи.

Імунітет проти дифтерії, правця та кашлюку зберігається протягом 7-10 років, тому проти цих хвороб щеплення необхідно робити повторно.

31 січня 2018 року в ЮНІСЕФ повідомили, що в Україні за 2017 року більше 80% батьків малюків до року схвалили вакцинацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: