Українськи ВМС вигнали російські кораблі з морської економічної зони України

Українськи ВМС вигнали російські кораблі з морської економічної зони України

На охороні кордонів держави

Угруповання ВМС України у складі якої були фрегат «Гетьман Сагайдачний» і новітні малі артилерійські бронекатера «Бердянськ» і «Аккерман витіснила російські кораблі СКР «Тямущий» і СРЗК «Приазов'я» з виключної морської економічної зони України.

Як стало відомо, після того, як 7-го вересня поточного року, корабель Морської охорони Держприкордонслужби України «Поділля» зафіксував у виключній морській економічній зоні України, кораблі Чорноморського флоту Росії СКР «Тямущий» і СРЗК «Приазов'я», до місця події, вирушили фрегат «Гетьман Сагайдачний» і вертоліт Ка-27.

Вранці наступного дня до флагману Військово-Морських Сил Збройних Сил України приєдналися малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Аккерман», які проходили заводські випробування в північно-західній частині Чорного моря.

Бронекатери застосувавши тактику «вовчої зграї», оточили російський СКР «Тямущий» і за підтримки «Гетьмана Сагайдачного» видавили його від кромки виключної морської економічної зони України.

Відзначимо, що ситуація у виключній морській економічній зоні України в районі Одеського газового родовища залишається напруженою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: