Корейські інженери показали їздового гуманоїдного робота

Корейські інженери показали їздового гуманоїдного робота

Їздовий гуманоїдний робот FX-2 оснащений кріслом для пілота

Інженери з Корейського інституту передових технологій (KAIST) і робототехнической компанії Rainbow розробили їздового гуманоїдного робота FX-2. Демонстраційне відео опубліковано на YouTube.

Як правило, коли мова заходить про пілотованих гуманоїдних роботів, мається на увазі, що пілот буде перебувати в кабіні на досить великій висоті. З одного боку, кабіна забезпечує захист пілота в разі падіння робота, але з іншого боку, її габарити змушують розробників робити інші частини робота пропорційного розміру і в результаті практично всі існуючі на сьогоднішній день пілотовані людиноподібні роботи досягають висоти в кілька метрів - наприклад, Kuratas і Megabot Mk.III, дуель яких пройшла цієї осені, були в висоту 4 і 4,9 метра відповідно.

Корейські інженери пішли іншим шляхом і в своїй розробці відмовилися від закритої кабіни. Замість цього їздовий гуманоїдний робот FX-2 оснащений кріслом для пілота, яке не захищене каркасом безпеки - мабуть, розробники вирішили, що через невелику висоту (крісло розташовано нижче двох метрів над землею) буде достатньо шолома.

Робот уже демонструвався публічно в рамках естафети олімпійського вогню, проте ніяких подробиць про розробку FX-2 досі невідомо. Судячи з опублікованого відеоролика, робот уже вміє стояти і ходити, утримуючи рівновагу з пілотом в кріслі. Пілот за допомогою двох рукояток управляє як переміщенням робота, так і маніпуляторами, аж до руху окремих пальців роборуки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: