Для Польщі важлива територіальна цілісність і безпека України, – Мацєревич

Для Польщі важлива територіальна цілісність і безпека України, – Мацєревич
Віце-голова партії Право і справедливість Антоні Мацєревич

Віце-голова партії Право і справедливість Антоні Мацєревич заявив, що територіальна цілісність і безпека України важлива для Польщі і всієї Центральної Європи.

Антоні Мацєревич зазначив, що попри відсутність у Польщі Дональда Трампа, програма американської делегації буде зреалізована. Як повідомив президент США, через наближення до Флориди урагану Доріан, він змушений відкласти свій приїзд до Польщі, – повідомляє Польське радіо.

Антоні Мацєревич, який раніше очолював Міністерство оборони Польщі, наголосив, що основні питання двосторонніх переговорів, пов’язані з політичною, військовою, енергетичною проблематикою та інформаційно-комунікаційними технологіями, будуть обговорені та вирішені.

За його словами, польсько-американські розмови стосуються також політики в Центрально-Східній Єворопі: «Йдеться про уточнення питань центрально-європейської політики у розмовах з Україною та Сполученими Штатами. Я маю надію, що розмови в цій конфігурації вплинуть на посилення безпеки в Центральній Європі. Адже питання територіальної цілісності, безпеки України – для Польщі і для всієї Центральної Європи надзвичайно важливе».

Президент США Дональд Трамп мав прибути до Польщі на відзначення 80-річчя початку Другої світової війни. Замість американського очільника до Варшави прибуде віцепрезидент Майк Пенс. Дональд Трамп запевнив, що в недалекому майбутньому призначить новий термін візиту до Польщі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 31 серпня здійснить офіційний візит до Республіки Польща на запрошення Президента цієї країни Анджея Дуди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: