ФБР обіцяє «знайти, зупинити і покарати» причетних до кібератак співробітників ГРУ

ФБР обіцяє «знайти, зупинити і покарати» причетних до кібератак співробітників ГРУ
Федеральне бюро розслідувань

У ФБР заявили, що не дозволять жодному уряду, групі або приватній особі загрожувати громадянам США

США мають намір домогтися справедливого правосуддя у справах обвинувачених в кібератаках можливих співробітників Головного управління генштабу збройних сил Росії.

Про це генеральний прокурор США Джеф Сешнс, пише DW.

Він вказав на серйозні загрози безпеці і суспільству, які несуть спонсоровані російською державою хакерські атаки і кампанії з дезінформації.

У свою чергу, директор Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей високо оцінив роботу працівників свого відомства та її міжнародних партнерів, завдяки якій вдалося пред'явити звинувачення ймовірним агентам російських спецслужб.

«ФБР не дозволить жодному уряду, групі або приватній особі загрожувати нашим громадянам, нашій країні або нашим партнерам. Ми будемо невпинно працювати, щоб відшукати їх, зупинити і притягнути до відповідальності», - підкреслив глава відомства.

Раніше в четвер Велике журі в суді Західного округу Пенсильванії пред'явило звинувачення семи росіянам, що є, за даними мін’юсту США, співробітниками російської військової розвідки, за статтями про хакерський злом комп'ютерів, електронне шахрайство, розкрадання персональних даних при обтяжуючих обставинах і відмивання грошових коштів.

За версією слідства, кібератаки здійснювалися в період з грудня 2014 року щонайменше до травня 2018 року. Їхніми об'єктами стали, зокрема, антидопінгові агентства та організації в США та за їхніми межами - WADA, USADA, Спортивний арбітражний суд, Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, ФІФА і ще 34 інші спортивні організації. Кібероперації здійснювалися «з урахуванням стратегічних інтересів російського уряду», зазначили в мін’юсті.

Раніше повідомлялося, що держави-союзниці НАТО виступили на боці урядів Нідерландів і Великої Британії й закликали Росію припинити «грубі спроби підірвати міжнародне право й інституції» через кібернетичні атаки.

4 вересня лідери ЄС виступили із спільною заявою щодо російських кібератак.

Канада теж звинуватила Росію у кібератаках.

Нагадаємо, влада Нідерландів оголосила про висилку у квітні чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Як відомо, навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення.

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена висланих з країни співробітників ГРУ РФ.

Також оприлюднено фото офіцерів ГРУ.

У свою чергу перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Росія дзеркально відповість на висилку чотирьох її громадян Нідерландами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: