Іракський біженець, що зізнався у вбивстві німецької школярки, доставлений до ФРН

Іракський біженець, що зізнався у вбивстві німецької школярки, доставлений до ФРН
Іракський біженець зізнався у вбивстві німецької школярки
Фото: faz.net

Літак, на борту якого перебував Алі Б., приземлився в аеропорту Франкфурта-на-Майні ввечері 9 червня

Іракець Алі Б., що раніше зізнався у вбивстві німецької школярки Сюзанни Марії Ф., доставлений з Іраку до ФРН. За даними видання Bild, літак, на борту якого перебував громадянин Іраку, приземлився в аеропорту Франкфурта-на-Майні в суботу, 9 червня, о 20.35 за місцевим часом.

За повідомленням газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, з аеропорту він був вертольотом доставлений в поліцію Вісбадена, де буде допитаний.

Канцлер ФРН Ангела Меркель зажадала відповідного покарання для вбивці. За словами канцлера, смерть дівчинки глибоко вразила її і всю Німеччину. Будь-який злочин має бути покараний відповідно до права і законом, зазначила вона.

Меркель також заявила, що ця подія вимагає від усіх «дуже серйозно сприймати інтеграцію і роз'яснювати місцеві цінності». «Ми можемо жити разом, якщо всі будемо дотримуватися законів», - підкреслила Меркель.

14-річна Сюзанна Марія Ф. з єврейської сім'ї уродженців Молдови, що проживала в Майнці, була оголошена в розшук 22 травня. 6 червня тіло школярки було знайдено в важкодоступному місці біля залізничного насипу в районі Вісбадена Ербенхайм.

Підозрюваний у зґвалтуванні і вбивстві Сюзанни 20-річний мешканець Іраку Алі Б. був затриманий напередодні курдськими органами безпеки за запитом Федеральної поліції Німеччини на півночі Іраку, куди він разом з усією родиною втік з ФРН на початку червня.

Алі Б., який вже зізнався в скоєнні злочину, прибув в ФРН восени 2015 року та з квітня 2016 року жив в гуртожитку для біженців у Вісбадені, проте в грудні того ж року йому було відмовлено в отриманні статусу біженця. Виходець з Іраку опротестував це рішення і отримав право на перебування в Німеччині до закінчення розгляду скарги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: