Іракський біженець зізнався у вбивстві німецької школярки

Іракський біженець зізнався у вбивстві німецької школярки
Поліція Німеччини

За інформацією ЗМІ, іракця доставлять увечері 9 червня в Німеччину літаком з Іраку, де його нещодавно затримали

Після затримання в Іраку Алі Б. зізнався в тому, що скоїв в Німеччині вбивство 14-річної школярки Сюзанни. Про це повідомив глава поліції іракського міста Дахук Тарік Ахмед в ефірі курдсько-іракського телеканалу Rudaw увечері 8 червня. За його словами, Алі Б. розповів, що вбив дівчину в результаті сварки.

Представник поліції також зазначив, що поки невідомо, де судитимуть іракця Алі Б., в Німеччині або Іраку - пояснивши, що рішення залежить від курдських і німецьких влад.

Тим часом, за непідтвердженою інформацією газет Wiesbadener Kurier і Allgemeiner Zeitung Mainz, мешканець Іраку прибуде літаком увечері 9 червня у Франкфурт-на-Майні, де буде взятий під варту німецькою поліцією.

Алі Б. був затриманий напередодні курдськими органами безпеки за запитом Федеральної поліції Німеччини в Іраку, куди він разом з усією родиною втік з ФРН на початку червня. Іракця затримали за підозрою в зґвалтуванні і вбивстві жительки Майнца Сюзанни Марії Ф. з єврейської сім'ї уродженців Молдови, яка була оголошена в розшук 22 травня. 6 червня її тіло було знайдено в важкодоступному місці біля залізничного.

Алі Б. прибув до Німеччини восени 2015 року та з квітня 2016 року жив в гуртожитку для біженців у Вісбадені, але в грудні того ж року йому було відмовлено в отриманні статусу біженця. Алі Б. опротестував це рішення і отримав до закінчення розгляду скарги право на перебування в ФРН. Він неодноразово потрапляв в поле зору поліції: бешкетував, погрожував поліцейським ножем і одного разу був запідозрений в зґвалтуванні 11-річної дівчинки, проте тоді достатніх доказів знайти не вдалося.

Вбивство Сюзанни викликало дебати серед політиків Німеччини. Глава парламентської фракції партії «Альтернатива для Німеччини» Аліс Вайдель заявила, що частка відповідальності за злочин лежить на канцлері ФРН Ангели Меркель і зажадала відставки всього федерального уряду. Сенатор з питань внутрішніх справ Берліна Андреас Гайзель застеріг від огульних звинувачень мігрантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: