Як замінити закордонний паспорт за межами України: роз'яснення МЗС

Як замінити закордонний паспорт за межами України: роз'яснення МЗС
Виготовлення нового паспорта триває до трьох місяців
фото з відкритих джерел

Послуга є однією з найбільш затребуваних серед українців за кордоном

Українці можуть отримати новий закордонний паспорт, перебуваючи за кордоном. Подробиці оприлюднило Міністерство закордонних справ.

Зазначається, що кожен громадянин України має право на отримання закордонного паспорта незалежно від його місцеперебування. Послуга оформлення закордонного паспорта наразі є однією з тих, що мають найбільший попит серед українців за кордоном.

Закордонний паспорт за кордоном можна оформити:

  • у дипломатичних установах України;
  • у Центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» у Варшаві, Вроцлаві, Кракові, Гданську, Празі та Братиславі.

Коли є потреба в обміні наявного закордонного паспорта:

  • закінчення строку дії паспорта;
  • зміни інформації, внесеної до паспорта (у тому числі у зв’язку зі зміною написання латинськими літерами складових імені «прізвище», «ім’я» у документах, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України);
  • виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта;
  • непридатності паспорта для подальшого використання (пошкодження, закінчення вільних сторінок).

Оформлення нового закордонного паспорта здійснюється також у випадку втрати або викрадення попереднього паспорта. В міністерстві додали, що громадянин України не можуть мати більш як два паспорти для виїзду за кордон.

«Водночас просимо з розумінням ставитись до можливих затримок із доставленням паспортів з України до країни Вашого перебування/проживання в умовах воєнного стану», – додали в міністерстві.

В публікації також йдеться, що консульські послуги надаються лише за попереднім онлайн-записом. При зверненні до закордонної дипломатичної установи України виготовлення паспорта триває до трьох місяців.

Нагадаємо, в багатьох країнах вже відчувається сильне перенасичення нашими мігрантами. Деякі країни на кілька місяців призупиняють можливість до них в’їжджати, деякі думають над тим, як стимулювати українців повертатися додому. Для прикладу, вже три держави платитимуть українським біженцям гроші за те, що ті повернуться на Батьківщину. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: