Караченцова відспіває російський патріарх Кирило

Караченцова відспіває російський патріарх Кирило

Микола Караченцов помер в Москві після тривалої хвороби 26 жовтня

Патріарх Кирило особисто проведе відспівування артиста Миколи Караченцова.

Відспівування народного артиста РРФСР пройде в храмі Воскресіння Словущого в Брюсовому провулку 29 жовтня у Москві.

26 жовтня, в день смерті артиста, на літургії в Новодівочому монастирі патріарх Кирило помолився за упокій душі Караченцова. 27 жовтня прес-служба патріарха опублікувала співчуття глави РПЦ рідним і близьким померлого.

Микола Караченцов помер в Москві після тривалої хвороби 26 жовтня, напередодні свого 74-річчя. Його стан став наслідком травми в результаті ДТП, в яку він потрапив в 2005 році на Мічурінському проспекті у російський столиці. Після важкої черепно-мозкової травми у актора мова так і не відновилася, а фізичні можливості залишалися обмеженими. За рік до цього лікарі діагностували у нього неоперабельну пухлину.

Караченцова поховають на Троєкуровському кладовищі 29 жовтня.

Караченцов народився в Москві в 1944 році. У 1963 році закінчив Школу-студію МХАТ і прийшов в Театр імені Ленінського комсомолу (після розпаду СРСР - «Ленком»). Там він зіграв у виставах «Юнона і Авось», «Тіль», «Зірка і смерть Хоакіна Мур'єти», «Мольєр» та інших. Серед робіт актора в кіно - ролі у фільмах «Собака на сіні», «Пригоди Електроніка», «Слідство ведуть ЗнаТоКи», «12 стільців», «Шерлок Холмс і доктор Ватсон. Кривавий напис».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: