Лідери США і Ізраїлю поговорять про політику протидії Ірану

Лідери США і Ізраїлю поговорять про політику протидії Ірану
Дональд Трамп і Беньямін Нетаньяху
Фото: REUTERS/Carlos Barria

Тель-Авів хоче отримати гарантії від Вашингтону у разі великої конфронтації із Тегераном

Дональд Трамп і Беньямін Нетаньяху в понеділок мають провести переговори, головною темою яких має стати спільна політика щодо протидії Ірану. Про це повідомляє агентство Reuters.

В той же час малоймовірно, що главам США і Ізраїлю вдасться досягнути прогресу по питанням врегулювання конфлікту із Палестиною. Ці переговори відбудуться в рамках п’ятиденного візиту прем’єр-міністра Ізраїлю до США. Беньямін Нетаньяху заявив про те, що поставить на порядок денний питання ядерних і регіональних амбіцій Тегерану під час переговорів із американським президентом іще до відльоту із Ізраїлю.

На думку частини ізраїльського політичного істеблішменту ціллю візиту Беньяміна Нетаньяху до США і переговорів із Дональдом Трампом буде перш за все дізнатися яку позицію займе Вашингтон у випадку великої конфронтації Тель-Авіва із Тегераном. Не виключено також, що очільник ізраїльського уряду запросить президента США на офіційну церемонію відкриття американського посольства в Єрусалимі.

Американська сторона не очікує жодного прориву по результатам візиту Беньяміна Нетаньяху до США. В тому числі Вашингтон не має наміру використати візит ізраїльського прем’єр-міністра для того, щоб опублікувати деталі плану врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту, над яким працює Джаред Кушнер. Не зважаючи на несприйняття палестинською стороною рішення Вашингтону визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, США очікують, що після певного періоду похолодання у відносинах, палестинці повернуться до активних переговорів за американського посередництва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: