ООН побоюється масштабного голоду через пандемію коронавірусу

ООН побоюється масштабного голоду через пандемію коронавірусу

В Ємені роздають продукти і воду потребуючим

Фото:DW

В усьому світі зараз голодують понад 820 млн осіб

За оцінками ООН, вже зараз у всьому світі голодують понад 820 млн осіб. Криза, викликана пандемією коронавирусу, може ще більше загострити ситуацію.

Всесвітня продовольча програма (World Food Programme - WFP) прогнозує масштабний голод через пандемію нового коронавірусу SARS-CoV-2. Про це повідомляє DW.

«Ми серйозно б'ємо на сполох. Ми побоюємося, що нас очікує по-справжньому велика криза», – заявила представник берлінського філіалу WFP Беттіна Люшер (Bettina Lüscher) в інтерв'ю інформаційному агентству epd, оприлюдненому в п'ятницю, 3 квітня. За її словами, вже зараз WFP надає невідкладну гуманітарну допомогу 87 млн осіб у понад 80 країнах, при цьому робота гуманітарної організації все більше ускладнюється через війни, кліматичні зміни, посухи і повені; тепер же до цього додалася і пандемія коронавірусу.

«Через коронавирус, який проник майже у всі африканські країни, у багатьох регіонах створилася справді важка ситуація, особливо там, де слабка економіка і слабка система охорони здоров'я. Ми стикаємося з безпрецедентною ситуацією, в якій ми як найбільша в світі гуманітарна організація не були ще ніколи. Це абсолютно незвідана територія», - зазначила Люшер.

 За оцінками ООН, в усьому світі зараз голодують понад 820 млн осіб. Тільки в Східній Африці недоїдають 15 млн осіб в таких країнах, як Південний Судан, Ефіопія, Сомалі і Кенія. «Пандемія коронавируса дає підстави побоюватися, що голод стане реальністю і для багатьох мільйонів інших людей. Потреби в невідкладній продовольчій допомозі лише зростуть», – констатувала представник берлінської філії WFP.

Нагадаємо, у світі станом на ранок 3 квітня зафіксовано 1 мільйон 15 тисяч 877 випадків коронавірусної інфекції СОVID-19, при цьому 53 218 осіб померло, одужали 212 993 людини.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: