Працівники ООН оголосили страйк через низькі зарплати

Працівники ООН оголосили страйк через низькі зарплати

За проведення страйку проголосували 1040 співробітників ООН

У Женеві співробітники штаб-квартири ООН 16 березня оголосили страйк через скорочення заробітних плат. Рішення про страйк було прийняте шляхом голосування на зборах співробітників женевського офісу ООН.

«За проведення страйку проголосували 1040 співробітників, або 89,4% тих, хто взяв участь у голосуванні у четвер ввечері», - повідомили профспілкові організації.

Загалом в женевському офісі ООН працює 9,5 тисяч осіб. Наразі достеменно невідомо, скільки людей сьогодні братиме участь у страйку.

Основна його причина - скорочення зарплат, яке йде з початку року. У женевському офісі працівники повідомили, що наразі до них застосували 3,5-відсоткове скорочення виплат з наміром збільшити його до 5% до червня поточного року. 

Скорочення стосувалося не лише працівників штаб-квартири у Женеві. Відомо, що працівників офісу в Бангкоку очікує 25-відсоткове скорочення виплат, в Токіо - 10-відсоткове.

У профспілках також вказали, що підтримка співробітниками ідеї страйку демонструє значний ступіть втрати довіри до роботодавця та нагадують, що минулого місяця в штаб-квартирі ООН в Женеві вже оголошували двогодинне припинення роботи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: