Президент Бразилії вийшов на вуличну акцію проти карантину

Президент Бразилії вийшов на вуличну акцію проти карантину

Жаїр Болсонару називає вірус «невеликим грипом», а боротьбу з поширенням коронавірусу - «істерією»

За кількістю заражених коронавірусом Бразилія посідає перше місце в Латинській Америці

Президент Бразилії Жаїр Болсонару взяв участь у демонстрації в столиці країни Бразиліа проти обмежувальних заходів, запроваджених для протидії коронавірусу.

Про це повідомляє DW.

«Учасники акції вимагали закриття парламенту та виступу армії на боці Болсонару... Парламент і глави регіонів у Бразилії ввели заборону на вихід з дому через епідемію коронавірусу. Болсонару критикує ці заходи, називає вірус «невеликим грипом», а боротьбу з поширенням коронавірусу - «істерією», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що загалом в акції взяли участь близько 600 осіб.

За кількістю заражених коронавірусом Бразилія посідає перше місце в Латинській Америці. У країні підтверджено понад 38 тис. випадків Covid-19, близько 2,5 тис. осіб померли.

Як повідомлялося, 18 квітня президент Бразилії Жаїр Болсонару звільнив міністра охорони здоров'я Луїса Енріке Мандетту після того, як той закликав громадян тримати соціальну дистанцію і залишатися вдома через пандемію Covid-19.

Самі бразильці, в основному, серйозно ставляться до епідемії: останні соцопитування показують, що політику МОЗ підтримують 76% населення. Дії Болсонари на тлі поширення Covid-19 схвалює лише третина бразильців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: