Росія провела танкові навчання біля кордонів України та в окупованому Криму

Росія провела танкові навчання  біля кордонів України та в окупованому Криму
Попри занопокоєність та застереження світових лідерів Росія продовжує провокативні навчання
фото: ріа новини

Бойові стрільби виконувались екіпажами зі знарядь сучасних танків із використанням штатних снарядів, а також із великокаліберного зенітного кулемета

Росія провела танкові військові навчання зі стрільбами в Південному військовому окрузі, що межує зі східним кордоном України. Крім того, вони проходили й на території тимчасово окупованого Криму. Про це повідомила пресслужба Міноборони Росії.

«Понад 1,5 тис. танкових з'єднань та військових частин Південного військового округу (ПВО) провели бойові стрілянини за п'ять днів бойового навчання у польових умовах», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що бойові стрільби виконувались екіпажами зі знарядь сучасних танків Т-72Б3 і Т-90А з використанням штатних снарядів, а також із великокаліберного зенітного кулемета.

У Міноборони РФ повідомляють, що танкісти «вдосконалювали навички» в поразці мішеней, що імітують рухомий танк, протитанковий гранатометний розрахунок та безвідкатне артилерійське знаряддя на дистанціях від 300 до 2000 м.

Вказано, що танкові екіпажі провели навчання «в умовах пустельної та гірсько-лісистої місцевості полігонів», розташованих у Волгоградській та Ростовській областях, Адигеї, Дагестані, Інгушетії, Північній Осетії, Карачаєво-Черкесії та Криму.

«На танкодромах механіки-водії виконували вправи з водіння танків по пересіченій місцевості з подоланням природних перешкод, у тому числі протитанкових ровів та загорож», – повідомила пресслужба.

За інформацією російського Міноборни, «планом» такої бойової підготовки екіпажів бойових машин є нібито «вивчення тактики бою танкових підрозділів у наступі та обороні у денний та нічний час доби».

У відомстві додають, що «бойове злагодження» екіпажів, розрахунків та відділень з'єднань та військових частин триватиме у військах ПВО до лютого 2022 року.

Раніше російські окупаційні війська в Придністровському регіоні почали тактичні навчання з гранатометів і снайперів.

Як повідомляв «Главком», за даними американської розвідки, росіяни стягнули 175 тисяч військових на кордон з Україною.

Розвідувальні служби США вважають, що Росія планує вторгнення на територію України на початку 2022 року. Про це пише Associated Press із посиланням на джерело в адміністрації президента США Джо Байдена.

Газета The Washington Post також повідомила з посиланням на неназваних американських чиновників та документи розвідки, що Росія планує вторгнення на територію України, і склала карту наступу на кількох фронтах.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: