Росія заперечує виготовлення хімічної зброї під Саратовом

Росія заперечує виготовлення хімічної зброї під Саратовом
Британські хіміки на місці отруєння Скрипалів

Росіяни заявляють, що вони не виготовляли та не зберігали хімічну зброю, якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля

Повноважний представник президента Росії у Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич заявив, що в лабораторії Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технологій в місті Шихан (Саратовська область, Росія) ніколи не зберігалася хімзброя, в тому числі нервово-паралітичний газ «Новачок». Про це повідомляє видання «Інтерфакс»

«Ця лабораторія не входила у спектр нашої роботи», - заявив Бабич.

Він відзначив, що всі бази, на яких зберігалася хімзброя, «відомі», але місто Шихан «до них не відноситься». Повноважний представник президента пояснив, що в Саратовській області «був об'єкт», але не в цьому місті.

Нагадаємо, раніше британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію, була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. 

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: