Трамп призупиняє імміграцію в США через поширення Covid-19

Трамп призупиняє імміграцію в США через поширення Covid-19
Трамп заявив, що підпише указ про тимчасове припинення імміграції в США

Призупинення імміграції в США може позначитися на тисячах людей, які отримали візи

Дональд Трамп заявив, що підпише указ про тимчасове припинення імміграції в США на тлі поширення в країні коронавірусу COVID-19, повідомляє Голос Америки

«У світлі нападу з боку невидимого ворога, а також необхідності захистити робочі місця наших чудових американських громадян, я підпишу указ про тимчасове припинення імміграції до Сполучених Штатів» – написав президент США Дональд Трамп у Twitter.

Коронавірус призвів до зупинки американської економіки – за останній місяць понад 22 млн чоловік звернулися за допомогою з безробіття.

Призупинення імміграції в США може зачепити сотні тисяч власників віз і потенційних одержувачів посвідки на проживання (грін-карт), які планують і готуються приїхати в США в будь-який час. Більшість з них – члени сімей американців.

У минулому році Держдепартамент видав близько 460 тисяч імміграційні віз, а Служба громадянства та імміграції схвалила близько 580 тисяч заяв від іноземців про надання дозволу на проживання, свідчать останні статистичні дані.

Експерт з імміграційної політики з Лібертаріанська Інституту Като Алекс Наурасте заявив Washington Post, що у президента, ймовірно, є повноваження видавати такий указ під час кризи.

Якщо такий указ дійсно буде підписаний, це буде безпрецедентний випадок в американській історії, вважає Наурасте.

У світі зареєстровано майже 2,5 млн випадків зараження коронавірусом. За кількістю випадків інфікування «лідирують» США – 786 638 осіб, далі йдуть Іспанія – 200 210, Італія – 181 228, Франція – 156 480 та Німеччина – 147 065.

В Україні 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: