Трамп продовжив санкції за кібератаки на США

Трамп продовжив санкції за кібератаки на США

Санкції продовжені до 1 квітня 2019 року

Президент США Дональд Трамп продовжив на рік дію санкцій за кібератаки проти Сполучених Штатів.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Санкції продовжені до 1 квітня 2019 року.

Вашингтон вперше ввів санкції 1 квітня 2015 року. В кінці грудня 2016 року їх розширили. Тоді до списку санкцій потрапили ФСБ Росії, колишнє Головне розвідувальне управління і його керівництво, а також ряд пов'язаних з ними компаній.

Включення до списку санкцій передбачає заборону на в'їзд, а також заморожування активів на території США.

Після прийняття указу в 2016 році США вислали 35 російських дипломатів. Їх запідозрили в зв'язках з російською розвідкою. 

Раніше, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс вирішив вислати 7 російських дипломатів.

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Також більшість країн-членів ЄС ухвалили рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: