У Греції запровадили комендантську годину через зростання зараження Covid-19

У Греції запровадили комендантську годину через зростання зараження Covid-19
З ранку понеділка, 23 березня, рух в Греції буде обмежено, за рідкісними винятками

У неділю Греція підтвердила 94 нових випадки захворювання. Це був найбільший стрибок протягом одного дня

Греція вводить комендантську годину після різкого зростання захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляє Reuters.

З ранку понеділка, 23 березня, рух в країні буде обмежено, за рідкісними винятками. На вулиці будуть допускатися тільки ті, хто йде на роботу або повертається з роботи, робить покупки в магазині або купує ліки, відвідує лікаря.

«Можливо, це останній крок, який повинен бути зроблений швидко... Ми не повинні доходити до того моменту, коли нам доведеться вибирати, хто живе, а хто вмирає» - заявив прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс.

У неділю, 22 березня, Греція підтвердила 94 нових випадки захворювання. Це був найбільший стрибок протягом одного дня, в результаті чого загальне число випадків захворювання збільшилася до 624.

Посилаючись на Італію, яка в суботу повідомила про майже 800 нових смертельних випадки, Міцотакіс сказав, що його обов'язок – «не допустити, щоб така трагедія звалилася на Грецію».

Раніше влада Греції наказала закрити готелі по всій країні до 30 квітня, посиливши заходи щодо запобігання поширення респіраторного захворювання Covid-19.

Зазначимо, що у ЄС допускають закриття кордонів на два роки через пандемію коронавірусу.

До слова, канцлер Німеччини Ангела Меркель перебуватиме на домашньому карантині через зустрічі з лікарем, який здав позитивний аналіз на коронавірус.

Також німецький уряд заборонив зустрічі більше двох осіб поза роботою і вдома протягом двох тижнів. Влада рекомендує до мінімуму звести особисті контакти і триматися на відстані один від одного в громадських місцях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: