Уряд Лівії звинуватив російських найманців «Вагнера» в застосуванні хімічної зброї

Уряд Лівії звинуватив російських найманців «Вагнера» в застосуванні хімічної зброї

Один з снарядів в районі бойових дій в Лівії

Фото: AmruSalahuddien, Twitter

Після того, як деякі бійці урядової армії зазнали впливу нервово-паралітичного газу, їх убили снайпери

Міжнародно визнаний уряд Лівії звинуватив найманців з російської приватної військової компанії «Вагнера» в застосуванні нервово-паралітичного газу в боях в районі Тріполі.

Про це пише «Анадолу».

«Ополченці, пов'язані з «Вагнером», застосували нервово-паралітичний газ проти наших збройних підрозділів в районі Салахаддін на півдні Тріполі», - сказав голова МВС при уряді національної згоди Фатхі Башаг.

Як пише The Libya Observer, після того, як деякі бійці урядової армії зазнали впливу нервово-паралітичного газу, їх убили снайпери.

Військовий фотокореспондент Амру Салахуддін повідомив, що приблизно 18 квітня бачив в польовому госпіталі кількох бійців без видимих травм, які тремтіли в припадку епілепсії.

«Я можу з упевненістю підтвердити, що Лівійська національна армія використовує якийсь вид нервово-паралітичного газу на фронті в Салахаддіні», - написав він у Twitter.

За даними ЗМІ, бойовики «Вагнера» надають підтримку силам командувача Лівійської національної армії Халіфа Хафтара.

Нагадаємо, турецький президент Таїп Ердоган вважає, що російська сторона керує військовими діями в Лівії на «вищому рівні».

Він зазначив, що приватна військова компанія «Вагнер» підконтрольна кремлівському керівництву.

«Всі вони є вищими військовими чиновниками Росії, і вони керують «Вагнером». І вони всі ще продовжують заявляти, що у них немає ніяких зв'язків (з «Вагнером»)», – заявив Ердоган.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: