В Антарктиці позеленів сніг

В Антарктиці позеленів сніг
Кількість водоростей збільшилася у регіоні через глобальне потепління

Сніг позеленів через зростання кількості зелених водоростей, - дослідники

В Антарктиці сніг позеленів через зростання кількості зелених водоростей. Про це пишуть дослідники з Кембриджського університету й Британського центру моніторингу Антарктики у науковому журналі Nature Communications.

Британські дослідники встановили, що кількість водоростей збільшилася у регіоні через глобальне потепління.

Загалом науковці виявили 1679 осередків водоростей, що поширились на площі 1,95 квадратних кілометрів.

Вчені аналізували супутникові знімки Антарктики з 2017 по 2019 рік, які надало Європейське космічне агентство, із польовими даними, зібраними з кількох островів регіону. З’ясувалося, що найбільша концентрація морських водоростей спостерігається в районах із вищою температурою.

«Це порівняно мало (загальна площа Антарктики складає 50-60 мільйонів квадратних кілометрів, зокрема Антарктиди — майже 14 мільйонів), утім осередки зелених водоростей було добре видно на знімках із космосу», - йдеться у повідомленні.

Крім того, вчені прогнозують, що зі зростанням середньої температури Антарктика стане більш придатною для зелених водоростей територією. Це потенційно небезпечно, оскільки вони поглинають необхідний для функціонування живих організмів кисень.

Як повідомлялося у лютому цього року, біля української антарктичної станції «Академік Вернадський» з'явився «кривавий» сніг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: