Велика Британія збільшує оборонний бюджет

Велика Британія збільшує оборонний бюджет

Таке рішення було прийняте через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля

Уряд Великої Британії оголосив про плани додати 1,13 мільярда доларів до бюджету Міністерства оборони на наступний фінансовий рік. Про це повідомляє видання Defense News.

Як повідомляється, заява про збільшення фінансування пов'язана зі звинуваченнями на адресу Росії з боку Британії і НАТО в замаху на вбивство екс-шпигуна Сергія Скрипаля з використанням нервово-паралітичної речовини.

Уряд Великої Британії вважає, що сьогодні фінансування не вистачає для забезпечення нормального функціонування британських військових.

«Робота з відновлення нових атомних підводних човнів світового класу у Великої Британії залишиться в розкладі, і це ще одна ознака глибокої прихильності уряду справі збереження нашої країни», - повідомила прем'єр-міністр Тереза Мей.

Більша частина фінансування буде взята з резервного фонду для програми підводних човнів Dreadnought, оголошеної в Стратегічному огляді обороноздатності і безпеки 2015 року.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: