Юнкер відреагував на голосування британського парламенту щодо Brexit-угоди

Юнкер відреагував на голосування британського парламенту щодо Brexit-угоди
Жан-Клод Юнкер

Угода про вихід є справедливим компромісом та найкращим із можливих варіантів, зазначив Юнкер

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловив жаль із приводу результатів негативного голосування Палати представників Британського парламенту щодо Brexit .

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Єврокомісії.

«Я із жалем взяв до уваги результати голосування у Палаті представників, що відбулося цього вечора. З боку ЄС процес ратифікації Угоди про вихід (Brexit) триває. Угода про вихід є справедливим компромісом та найкращим із можливих варіантів. Вона зменшує шкоду, яку Brexit несе для громадян та для бізнесу Європи. Це єдиний шлях забезпечити впорядкований вихід Великої Британії з Європейського Союзу», - йдеться у заяві.

Жан-Клод Юнкер наголосив, що Єврокомісія доклала величезний обсяг часу та зусиль для переговорів навколо Угоди про вихід. Президенти Єврокомісії та Європейської Ради надали додаткові свідчення власної доброї волі та необхідні завірення під час обміну листами з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, який відбувся минулого тижня.  

«Ризик невпорядкованого виходу Великої Британії зріс після голосування сьогодні ввечері. Хоча ми не хотіли б, щоб це відбулося, Європейська Комісія продовжуватиме роботу з підготовки надзвичайного сценарію, яка має дозволити повністю підготувати ЄС до такого розвитку. Закликаю Велику Британію прояснити власні наміри якомога швидше. Час майже вичерпано», - наголосив президент Єврокомісії.

Нагадаємо, запропонована Терезою Мей Угода щодо Brexit була відхилена з перевагою у 230 голосів під час голосування у Палаті представників британського парламенту у вівторок ввечері. 432 депутати проголосували проти, в той час як підтримали угоду про вихід Великобританії з ЄС лише 202 голоси. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: