Держаудитслужба виявила «зникнення» майже 20 млн грн на відновленні Бородянки

Держаудитслужба виявила «зникнення» майже 20 млн грн на відновленні Бородянки
Заміна вікон у ЖК «Континент» у Бородянці
фото Бучанська місь5ка рада

Основна частина порушень на суму 14 млн грн – це відсутність металопластикових вікон, які повинна була встановити селищна рада в рамках відбудови регіону

Під час здійснення робіт з відновлення зруйнованої російськими окупантами Бородянки «зникли» майже 20 мільйонів гривень державних коштів, повідомляє пресслужба Північного офісу Держаудитслужби. Порушення виявили аудитори під час ревізії Бородянської селищної ради.

Основна частина порушень на суму 14 млн грн – це відсутність металопластикових вікон, які повинна була встановити селищна рада в рамках відбудови регіону.

Загалом, за оцінкою фахівців, роботи з відновлення вікон і дверей проводилися за цінами, що перевищували ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн грн.

Крім того, згідно чек-листів за програмою «єВідновлення», на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн грн.

Проте аудитори з’ясували, що таку саму суму, згідно з рахунками, було витрачено на ті самі роботи — тобто фактично відбулося їх подвоєння.

«Подібний підхід неефективного використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування за рахунок інших платників податків», — наголосили у Держаудитслужбі.

Читайте також: Стало відомо, скільки енергетиків постраждали від атак на ТЕС з початку війни

Інформацію про виявлені порушення передано в Офіс Генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності. А посадовцям аудитори порадили більш ретельно стежити за раніше здійсненими або погодженими виплатами, що відбуваються за програмою «єВідновлення», аби уникнути подвійного фінансування.

Нагадаємо, у  річницю повного звільнення Київщини від російських загарбників заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба взяв участь у відкритті скульптури «Дівчинка під сонцем», яку встановили на головній площі селища Бородянка Київської області. Про це інформує Офіс президента.

Читайте також: Хто винен у загибелі тварин у Бородянці?

Чотириметрова скульптура уособлює перемогу життя над руйнуваннями, а її арки символізують опір семи районів Київської області та столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

«Я читала у поглядах сусідів, що зрадила їх усіх». Історії українок, які зазнали сексуалізованого насильства на війні
«Я читала у поглядах сусідів, що зрадила їх усіх». Історії українок, які зазнали сексуалізованого насильства на війні
«Українці цілком здатні утримати свої позиції до кінця 2024 року і зруйнувати уявлення зарозумілого Путіна про те, що час на його боці»
Американська допомога все не виправить. Світова преса про ситуацію в Україні Союзники
Формально стосунку до партії ексміністр Шевченко начебто не має, але він очолює однойменну громадську організацію «Антикорупційний фронт»
Бджоли проти меду? Що таке партія «Антикорупційний фронт» і хто за нею стоїть Партійне будівництво
Народний депутат не погоджується з оцінками, що за допомогою бронювання за гроші вдасться залучити додаткові 200 млрд. грн
Бронювання за гроші. Гетманцев пояснив, що з цим не так
За словами американських чиновників, не існує жодного «плану Б» щодо допомоги Україні
Білий дім не має «плану Б» для допомоги Україні, окрім $60 млрд – Bloomberg
Будівництво на Подільсько-Воскресенському мостовому переході триває
Кличко пояснив, коли відкриють рух Подільсько-Воскресенським мостом
Джонсону можуть знадобитися демократи, щоб прийняти законопроєкти про зовнішню допомогу – і врятувати свою посаду
Спікер Палати представників назвав остаточну дату голосування за допомогу Україні
Наприкінці грудня прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявляв, що угорське головування в Раді Європейського Союзу в другій половині 2024 року буде «більше миротворчим»
Європарламент сумнівається щодо здатності Угорщини головувати у Раді ЄС
Смерть дитини спричинило недостатнє харчування
Заморила дитину голодом: на Волині 19-річна мама отримала підозру
Дата публікації новини: