Новий міністр оборони РФ: що про нього відомо

Новий міністр оборони РФ: що про нього відомо
Андрій Білоусов стане новим міністром оборони РФ
фото: Риа Новости

Андрій Білоусов був помічником російського диктатора Путіна

Путін запропонував призначити Андрія Білоусова новим міністром оборони РФ. До цього Білоусов обіймав посаду першого заступника голови уряду РФ. «Главком» зібрав факти про нового очільника Міноборони Росії.

Народився Андрій Білоусов 17 березня 1959 року в сім'ї радянського економіста Рема Білоусова. У 1981 році закінчив економічний факультет Московського державного університету імені Ломоносова.

Із 1981 до 1986 він року працював у Центральному економіко-математичному інституті АН СРСР.

Із 1999 року входив до складу колегії міністерства економіки РФ. Консультував прем'єрів РФ: Євгена Примакова, Сергія Степашина, Михайла Касьянова і Михайла Фрадкова (з Касьяновим і Фрадковим працював у статусі позаштатного радника).

З 2000 по 2006 рік був генеральним директором Центру макроекономічного аналізу та короткострокового прогнозування, а з 2006 по 2008 рік – заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Германа Грефа.

У 2008 році Путін призначив його директором департаменту економіки і фінансів уряду. З 2012 по 2013 рік обіймав посаду міністра економічного розвитку.

Із 2013 до 2020 року Андрій Білоусов був помічником російського диктатора Путіна. А 21 січня 2020 року призначений першим заступником голови уряду РФ в уряді Михайла Мішустіна.

Білоусов із 2022 року перебуває під міжнародними санкціями всіх країн Євросоюзу, США та низки інших держав.

У Білоусова немає військового досвіду. Рішення Путіна призначити главою міноборони цивільну людину прессекретар диктатора Дмитро Пєсков пояснив необхідністю відкрити міністерство «для інновацій і передових ідей». За його словами, «важливо вписати економіку силового блоку в економіку РФ, щоб вона відповідала динаміці моменту».

Очікується, що Рада Федерації розгляне кандидатуру Білоусова на посаду міністра оборони РФ 13-14 травня.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін зняв із посади секретаря Ради безпеки Росії 72-річного Миколу Патрушева. Зазначається, що Патрушева звільнили з посади у зв’язку з переходом на іншу роботу.

На це місце призначений Сергій Шойгу, кандидатуру якого Путін не став подавати на посаду міністра оборони, запропонувавши замість нього віцепремʼєра уряду РФ Андрія Білоусова.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: