Богдан Мельничук Голова Ірпінської міської організації ВО «Свобода»

Як жадібність підвела ректора Податкової академії

Генерал до доброї поради не дослухався і «здати» виш «сім'ї» відмовився.

У суботу, 27 липня, співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України затримали ректора Національного університету ДПС України Петра Мельника під час отримання хабара. Якщо суд визнає його винним, то Мельнику загрожує від 8 до 12-и років позбавлення волі. Про те, що Мельник «не чистий на руку» в Ірпені знають навіть немовлята. Але до минулої «чорної» для «регіонала» суботи, його вважали «недоторканним». Підвела жадібність і переоцінка значимости власної персони.

Подейкують, що вже давно хтось із «сім'ї» поклав око на прибутковий виш. До ректора навіть приставили молодого та дуже перспективного заступника. Звичайно ж, з Донецького регіону. Ну, а коли Мельник ще й на виборах з тріском «пролетів», відкрито запропонували, мовляв, бери все, що нажито праведно й неправедно, та йди на заслужений відпочинок.

Генерал до доброї поради не дослухався і «здати» виш «сім'ї» відмовився. І даремно. Перший дзвіночок продзеленчав, коли 8 липня прокуратура Київської области відкрила кримінальне провадження стосовно посадових осіб Національного університету державної податкової служби, ректором якого є одіозний Петро Мельник. Йшлося про незаконне використання бюджетних коштів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Европи 2012 року з футболу. Мельник навіть не почухався, адже ж на «Евро» в нас крали всі, хто мав навіть найменший доступ до державних коштів.

Тоді, в суботу, історія закрутилася по-новому. Те, що це показово-замовна справа, санкціонована на найвищому рівні, не бачить, хіба що сліпий. Про це говорить хоча б сміховинна для птиці такого польоту сума у120 тисяч гривень, за яку його «закрили». Та на махінаціях зі зведенням будинків, гуртожитків, оборудках із землею, здачею в оренду державного майна та багатьох инших ошуканствах він мав у сотні, якщо не в тисячі разів більше. Але якщо «колупнути» це все, то стануть очевидними справжні масштаби корупції, яка метастазами пронизала всю правлячу верхівку країни. А це нікому не потрібно. А так «сім'я» вбиває відразу кількох зайців.

Найголовніше те, що можна буде на кожному кроці на протидію опозиції кричати про боротьбу з корупцією, незважаючи на партійну приналежність і минулі заслуги. Ба більше, не лише звільниться надзвичайно прибуткове місце для когось із «своїх», але й Мельника можна буде потрусити «по повній» за те, щоби справа не дійшла до в'язниці.

А «трусити», повірте, є що. Адже Мельник в Ірпені – це цілий клан, який глибоко пустив коріння в усіх гілках влади та викачує собі на користь бюджетні та матеріяльні блага громади вже не один десяток років. Вочевидь, для цього й у «мавп'ятник» ректора посадили, щоб ознайомився з перспективою на найближчі 10 років, якщо не віддасть все неправедно нажите та приховане.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: