Феномен Татарова. Як нова влада «відмивала» одіозного міліцейського чиновника (ДОКУМЕНТИ)

Феномен Татарова. Як нова влада «відмивала» одіозного міліцейського чиновника  (ДОКУМЕНТИ)

Херсонський губернатор Андрій Путілов намагається зам’яти скандал з призначенням на високу посаду людини Януковича-Захарченка

В той час, коли в країні активно обговорюється тема люстрації, деякі призначення нової влади свідчать про зворотній процес. Посади дістаються людям, які мають в своєму списку послужному списку пункти не сумнісні з подальшим служінням державі за народні кошти.

Лише 16 вересня Верховна Рада ухвалила «люстраційний» закон, як вже наступного дня президент призначив на посаду губернатора Кіровоградщини Анатолія Кузьменка, який постачав «тітушок» на Майдан під час революційних подій у Києві.

Та це не єдиний приклад «люстрації» в дії. Того ж 16 вересня новий глава, але тепер вже Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Путілов направив до Кабміну листа з пафосною характеристикою Олега Татарова. Глава області попросив уряд узгодити його призначення своїм заступником. Правда, в рекомендаційному листі, губернатор чомусь забув уточнити, що Татаров - колишній співробітник МВС, який в часи останньої революції курував справи проти «євромайданівців».

Коли ж інформація про підготовку такого призначення потрапила в ЗМІ, вибухнув скандал.

Публічний розголос змусив губернатора термінового задкувати. 24-го вересня Путілов раптом змінив думку, намагаючись відхреститися від свого прохання. Принаймні це випливає зі змісту листа керівника області, якого він надіслав до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

«ОДА просить повернути без розгляду документи щодо призначення Олега Татарова на посаду заступника голови Херсонської ОДА», - ідеться в листі на адресу прем’єр-мінстра, копія якого є у розпорядженні «Главкому». На прес-конференції у Херсоні губернатор намагався пояснити своє рішення тим, що начебто спочатку збирається подати документи щодо призначення Татарова до люстраційного комітету, аби питань у «чистоті» колишнього міліціонера більше не виникало.

Можна припустити, що Путілов просто злякався розголосу, який трапився після того, як стало відомо, що він хоче призначити собі в заступники скандально відомого міліцейського чиновника.

Тим часом, заслуговує на увагу схвальна характеристика на Татарова, яку Путілов надіслав до Кабміну всього лише 10 днів тому. Керівник Херсонщини переконував уряд, що Татаров – це «принциповий керівник, який вміє чітко і оперативно визначати головні напрямки діяльності та шляхи їх реалізації». Татаров «має високий рівень керівної роботи… який набув, працюючи в МВС», «він принциповий керівник, який вміє оперативно і чітко визначати головні напрямки діяльності та шляхи їх реалізації. За характером урівноважений, з працівниками ввічливий, вимогливий до себе і до підлеглих, користується заслуженим авторитетом у колективі та серед колег», - ідеться в рекомендаційному листі, відправленому на ім’я Яценюка.

Нагадаємо, Олег Татаров працював в органах МВС останні 15 років (враховуючи навчання в Харківському університеті) і був звільнений тільки у серпні 2014-го. Спочатку він був заступником начальника, а потім і начальником 3-го відділу управління з організації розслідування загально кримінальних злочинів… Головного слідчого управління МВС України за часів головування у МВС одіозного соратника Януковича, міністра Віталія Захарченка. За інформацією сайту Politrada.com, Татаров отримав високу керівну посаду у 28 років, «не тримавши до того часу в руках жодної кримінальної справи».

Широкій публіці Татаров став відомим вів справи «євромайданівців», яких затримували під час революційних подій в Україні восени минулого і взимку цього року. Неодноразово під час брифінгів у МВС він називав протестувальників радикалами та заявляв про злочини, які вони начебто вчиняють.

Нині ж чиновник є помічником губернатора Херсонщини і працює директором юридичного департаменту державного публічного акціонерного товариства «Будівельна компанія «Укрбуд». Зі слів Путілова випливає, що Татаров після втечі Януковича кардинально змінив свою громадянську позицію, нині перебуває у зоні АТО, де допомагає визволяти 40 херсонських військовополонених. Однак за інформацією херсонської газети «Мост», в Маріуполі і Дніпропетровську, де знаходяться штаби координації роботи з визволення людей у зоні АТО, про допомогу Татарова нічого не чули.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: