Україна очима британців (ІНФОГРАФІКА)

Україна очима британців (ІНФОГРАФІКА)

Україна – це не лише війна, Росія і бідність, а ще Євробачення та футбол. Такою бачать нашу країну мешканці Туманного Альбіону

Інститут світової політики публікує результати соціологічного дослідження щодо європейських прагнень України серед громадян Великобританії.

Опитування «Що думають європейці про Україну» проводилося на замовлення Інститутом світової політики у шести найбільших країнах-членах ЄС. Презентація загальних результатів дослідження відбулася 24 червня у Києві. Окрім загальних даних «Главком» публікує детальні матеріали по кожній із шести країн, де проводилось опитування. Першими увазі читачів були представлена думка французів. Тепер погляд на Україну з Туманного Альбіону.

-- Як сприймають Україну британці?

Британці досить байдужі щодо України: половина громадян Великобританії не визначились ні з аргументами на користь(46%), ні з аргументами проти (51%) вступу України до Європейського Союзу. Це найвищий показник із усіх шести найбільших країн-членів ЄС, в яких на замовлення Інституту світової політики було проведено масштабне соціологічне опитування. Війна, Росія та бідність – три головні асоціації британців щодо України. Вони в цьому плані не виявили оригінальності, оскільки ці ж асоціації домінують у загальному рейтингу за підсумками опитування у всіх шести країнах. Вирізняє британців те, що 5% громадян Об’єднаного Королівства асоціюють Україну з Євробаченням (асоціація увійшла в п’ятірку по Британії, водночас в інших досліджуваних країнах пісенний конкурс у зв’язці з Україною не присутній і в десятці). Крім того, громадяни Великобританії (4%) асоціюють Україну з футбольною командою (у десятку ця асоціація потрапляє ще лишень в Іспанії).

Результати опитування у Франції можна переглянути тут.

Загальні результати опитування у 6 країнах-членах ЄС (Іспанії, Італії, Великобританії, Польщі, Франції та Німеччині) доступні тут.

Опитування було проведено компанією TNS на замовлення Інституту світової політики у рамках проекту «Нова європейська політика: Заповнюючи прогалину в інформації», який здійснюється за підтримки проекту «Об'єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Всього було опитано 5 594 особи (віком від 16 до 54 років) у 6 найбільших за кількістю населення країнах ЄС: Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Франції (це більше половини мешканців ЄС — майже 360 млн. осіб із загальної кількості в понад 500 млн.). Опитування проводилось методом Інтернет онлайн-омнібусу з 29 травня по 4 червня 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: