Радянськими прапорами завішають всю Україну

Ще минулого року квартет депутатів від Партії регіонів, Блоку Литвина та КПУ Кузьмук, Гриневецький, Цибенко та Царьков спробували зобов’язувати всю державу на всі свята вивішувати червоні прапори.

Скоро інформація про те, що в Одесі, Житомирі та Севастополі місцеві ради зобов’язали на День перемоги вивішувати радянські прапори, здасться дитячою забавкою. Адже вже на початку квітня Верховна Рада надасть радянському прапору офіційного статусу на всій території держави.

«Главком» вже писав, що ще минулого року квартет депутатів від Партії регіонів, Блоку Литвина та КПУ Кузьмук, Гриневецький, Цибенко та Царьков спробували зобов’язувати всю державу на всі свята вивішувати червоні прапори. Це мали робити всі державні органи та органи місцевого самоврядування не тільки 9 травня, а й на всі свята, хоч якось пов’язані з Другою світовою війною. А виготовляти червоні ганчірки мали за державний кошт, забезпечивши прапорами всі 33 тисячі населений пунктів України.

Ми ще тоді зауважили, що депутати-більшовики виявилися ледачими плагіаторами, адже свій недолугий законопроект вони слово в слово списали з російського закону «О знамени победы». Якщо постатейно порівняти документи, то напрошувалися взагалі сміховинні висновки. Адже українські народні обранці навіть виявилися нездатними правильно перекласти російський закон. Добре, що хоч столиці держав не переплутали. Слава Богу, минулого року коаліції не вистачило 8 голосів, щоб провести свою, м’яко кажучи, ідіотичну ініціативу. На тому ця тема й заглохла.

На жаль, глибина маразму окремих українських парламентарів не знає меж. Названа група депутатів і цього року вирішила погратися з червоним. Вони знову зареєстрували свій трохи підмарафетений законопроект про офіційне закріплення радянського прапора. І вже, калькуючи цей документ, особливо обдаровані місцеві ради почали надавати червоному прапору статусу в себе в регіонах. Хоча тут ще треба добре подумати. Можливо, місцевим радам скидають парт завдання напряму з Росії, оминаючи таку непотрібну ланку, як Верховна Рада й українські депутати. В сенсі, народні депутати можуть відпрацьовувати російські гроші, але обійтися можна і без них, тобто депутатів.

Найгірше, що проект офіційного закріплення радянського прапора вже пройшов розгляд в комітеті й отримав позитивне рішення. Найближчого пленарного тижня його можуть винести до сесійної зали. Ще дошкульніше, що в резолюції профільного комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів зазначено, що, мовляв, тотальне розвішування червоного прапору узгоджено з Міністерством оборони України. Може вже й радянський гімн в армії співають замість українського?

18 березня депутати і постанову зареєстрували про прийняття закону про червоний прапор. Документ передали до друку. Доповідати його на засіданні Верховної Ради буде комуніст Цибенко. Рік тому, слава Богу, в сесійній залі таки виявилося достатньо людей з мізками, проте цього року тушок в парламенті стало на порядок більше. А тому не здивуємося, якщо вже на початку квітня всі вони дружно натиснуть кнопку «за», й зобов’яжуть на кожне ліпше свято завішувати всю Україну червоними прапорами. Чи в Януковича таки вистачить розуму, й він не скомандує своїм депутатам мавпувати Росію й носитися з радянськими прапорами, як дурням з писаними торбами?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: