Янукович віддав десятину

Віктор Янукович віддав дітям-сиротам 120 тисяч гривень.

Віктор Янукович віддав дітям-сиротам 120 тисяч гривень. Із 920 тисяч свого доходу в 2010 році.

Вчора ввечері на сайті Президента України з’явилось повідомлення, що отець Лонгін (в Чернівецькій області утримує дитячий будинок на 250 дітей) подякував Януковичу за перерахування власних грошей на оздоровлення дітей-сиріт. До речі, це саме той Лонгін, що на річницю президентства тричі благословляв Януковича у прямому ефірі, а його підопічні читали Віктору Федоровичу вірші про безмежну любов.

Така людська позиція Президента України заслуговує на повагу, і ми аж ніяк не будемо заперечувати, аби можновладці допомагали обездоленим. Проте здивувало, що перераховані саме власні кошти Глави держави. Зрозуміло, що рахувати чужі гроші справа невдячна, але невже Віктор Федорович настільки заможний, що може собі дозволити оздоровити 250 дітей-сиріт? У своїй декларації про доходи Президент вказав, що в 2010 році заробив 920 тисяч гривень. 375 тисяч з яких – зарплата, а все інше – дивіденди та роялті. При цьому, 112 тисяч він вже витратив на обслуговування власного майна. І ще одну десятину, виходить, віддав дітям. З офіційних статків у нього теоретично могло залишитися менше 700 тисяч гривень.

Ми звернулися із запитом до прес-секретаря Президента Дарки Чепак й поцікавилися, скільки ж власних коштів Віктор Федорович віддав дітям? До честі пані Чепак треба сказати, що вже через кілька годин ми отримали письмову відповідь від керівника Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Дениса Іванеска. Щоправда, відповідь у чисто бюрократичному стилі …без самої відповіді. Нам переповіли новину, що Президент надав допомогу дітям, навіть вказали дату коли це сталося – 12 квітня 2011 року. Проте скільки ж Президент пожертвував – вказати забули. Тільки згадали – на підтвердження пожертви є платіжне доручення.

Складалося враження, що в АП вже не раді тому, що засвітили в себе на сайті інформацію про пожертву притулку отця Лонгіна при Свято-Возенесенському чоловічому монастирі в селі Бенчани Герцаївського району. Негарно ж показати, що Президент пожертвував ледь не всю зарплату, на що ж він тоді живе? А показати малесеньку суму також не можна – соромно.

Ми зв’язалися з Денисом Іванеском по телефону, і він все ж таки назвав нам суму пожертви – 120 тисяч гривень. Будемо сподіватися, що на цю суму отець Лонгін зуміє оздоровити 250 своїх підопічних. А Президент матиме кошти на прожиття, адже він і так дуже часто від свого імені дарує то комп’ютерні класи, то набори спортивної форми й м’ячів.

На фоні такої турботи Віктора Януковича про сиріт отця Лонгіна дивує історія з іншими дітьми-сиротами в Чернівецькій області. Адже тільки в понеділок «Главком» писав, як з подачі губернатора області Михайла Папієва облрада закрила школу-інтернат для інвалідів в селі Чудей Сторожинецького району. 116 дітей та 90 працівників вже опинилися на вулиці, а можновладці вигадують, куди пристроїти «звільнені» 7,5 гектарів землі та майно.

Може, Президент зверне увагу й на цю ситуацію?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: