Влада вмикає зелене світло фавориту Богословської

Влада вмикає зелене світло фавориту Богословської

Партія регіонів зняла свого кандидата на окрузі, де балотується самовисуванець, близький до Інни Богословської

«Главком» вже повідомляв про можливу появу в наступному парламенті нового політичного тандему Богословська-Мельниченко.

Відома регіоналка Інна Богословська, отримавши прохідне місце в списку партії влади, перейнялась долею ще й свого фаворита – депутата-регіонала Хмельницької облради і приватного підприємця Володимира Мельниченка. Він висунувся сам в одномандатному округ №193 з центром в Кам’янці-Подільському.

Поєднують цих діячів не тільки давні теплі дружні стосунки (на президентських виборах-2004 Мельниченко був довіреною особою кандидата на пост глави держави Богословської), а й незавуальовані політичні амбіції. Для досягнення результату сьогодні кинуті чималі сили та ресурс.

«Главком» розповідав про картоплю та автобуси від кандидата у народні депутати, якими він задарував мешканців Кам’янець-Подільського. Крім цього, Володимир Мельниченко і міський голова Михайло Сімашкевич приписали собі в заслугу оновлення каналізаційних очисних споруд, де освоюються кошти Світового банку (32 млн. грн міжнародної позики).

Та, очевидно, цього не достатньо.

Саме тому команда хмельницьких регіоналів запозичила методи столичних колег: ректора податкової академії Петра Мельника, та віце-ректора Національного авіаційного університету Максима Луцького, які наполегливо торують собі дорогу до нового парламенту як кандидати від партії влади. Як відомо, обох регіоналів звинувачують у використанні адмінресурсу і тиску на студентів, їх батьків та викладацький склад заради одного – правильного голосування в день виборів.

Тепер спроби вплинути на студентів та їх родичів здійснює керівництво Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Воно закликало студентів та їх батьків підтримати на парламентських виборах кандидатів у народні депутати від Партії регіонів. На користь кого це робиться, здогадуватись не доводиться.

«Просимо Вас на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року підтримати кандидатів у народні депутати, випускників історичного факультету нашого університету — доктора історичних наук, академіка НАН України, директора інституту історії НАН України Валерія Смолія, який посідає 86 місце у списку Партії регіонів і кандидата у народні депутати по Кам’янець-Подільському мажоритарному виборчому округу № 193, депутата обласної ради Володимира Мельниченка», – говориться у листі до батьків студентів.

Голова Хмельницького обласного осередку Комітету виборців України Юрій Ануфрієв вбачає у такій ініціативі поважних освітян краю чисту політичну агітацію. «Це агітація. Вони зобов’язують, просять проголосувати за кандидатів від Партії регіонів. Неофіційно, люди негативно реагували на ці заклики деканату. Набуття такого резонансу підтверджується тим, що я теж отримав на електронку копію цього листа», — повідомив активіст «Главкому».

Тим часом на ставленика Богословської працюють ресурси Кам’янець-Подільської міської ради. Муніципальний ресурс тимчасово перетворився на інтернет-представнидсво кандидата у народні депутати, розповідаючи лише про його «добрі справи». А сама мерія також розгорнула масштабну агітаційну кампанію серед студентства міста.

На сторінці у «Фейсбук» заступник міського голови Сергій Бабій з радістю сповістив, що історичний факультет Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка отримав відремонтовану алею. Звісно, не без участі у цьому кандидата Мельниченка. «Не одна студентка історичного факультету зламала тут свої каблуки, — бідкався чиновник, а далі затягнув панегірик. — Проте колишні випускники історичного факультету, серед яких голова райдержадміністрації Михайло Желізник, начальник обласного управління МВС України в Хмельницькій області Сергій Шутяк та депутат Хмельницької обласної ради Володимир Мельниченко вирішили виправити цю історичну несправедливість… Алею облаштували кремневою бруківкою, висадили 20 шаровидних кленів, посадили клумби та встановили лавочки. Щоб алея була пішохідною влаштували обмежувачі руху» .

Інша подія відбулася 10 жовтня, коли до центрального корпусу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка було підключено мережу Wi-Fi. Знову ж таки, довелося дякувати Мельниченку. «Всі витрати на підключення до всесвітньої сітки в центральному корпусі університету взяв на себе колишній випускник КПНУ ім. Огієнка, депутат обласної ради Володимир Мельниченко. На черзі підключення до мережі Wi-Fiкорпусів економічного, історичного та дефектологічного факультетів університету», — доповів офіційний сайт влади.

Тим часом, на днях ЦВК скасувала реєстрацію офіційного висуванця у народні депутати від Партії регіонів Віктора Барчишина по 193 виборчому округу. Це вкотре доводить, що насправді партія влади відразу зробила ставку на так званих незалежних самовисуванців, серед яких виявився і фаворит Інни Богословської - Володимир Мельниченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: