Юрій Палійчук Політичний експерт

В Україні пройшли перші довибори. Головні висновки

27 січня на Івано-Франківщині пройшли проміжні вибори в облраду.

27 січня на Івано-Франківщині пройшли проміжні вибори в облраду. У трьох одномандатних мажоритарних виборчих округах, перемогли представники ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» і Української республіканської партії (УРП).

Висновок перший і дуже прогнозований – низька явка. На окрузі у Франківську – 13%, в Надвірній – 25, і в Снятині, якимось дивом, - 56%.

Висновок другий – вибори, які мали бути надпринциповими для сильних регіональних гравців, пройшли якось мляво. Я, чесно кажучи, сподівався, що губернатор Вишиванюк, який програв усі округи до Верховної ради, влаштує опозиції Сталінград. Виставить в кожному окрузі «міцних господарників» і авторитетів, організує явку і хоч якось відіграється після двох стратегічних програшів – виборів до ВР і виборів голови облради.

Ну і опозиція теж якась дивна. Список людей, які перемогли, для мене не говорить абсолютно нічого (окрім Грабовецького – про нього я десь чув).

Чого по Франківську не пішов Ткач? Чого по Снятину не пішов Мойсик? По-моєму сильні гравці, мають свої інтереси в області, мають людей. Виходить, що вони або не настільки сильні і бояться програти облраду (а для них це означало б політичну смерть назавжди), або Франківська опозиція, та яка сформувалася за останні роки, боїться нових, сильних гравців.

Висновок третій – колосальна втома від виборів до ВР. Структури виснажені, грошей мало і всі забили на довибори і просто спустили це все на тормозах. Можна прогнозувати, що так само мляво вони пройдуть і в інших областях.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: